PFSA: Treća godina | Opća diskusija...

Podforum studenata treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Lali
Posts: 100
Joined: 04 Nov 2010, 17:01

od 23.05
kp500
Posts: 615
Joined: 07 Jan 2010, 21:16

da li se ispiti iz junskog roka odgađaju za 7 dana ili ne? Dakle, da li će se obligacije od 9. 06 ili kada su već odgoditi za 7 dana ili ostaju taj dan? Ili da li će se radno odgoditi sa 4.5 za 7 dana?
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Svaka čast,neka uzmu onu odluku senata i kao pravnici tumače šta piše....i isto svaki dan makar jedno pita za rokove u,recimo,junsko-julskom roku..!Pa ako već imate internet,uđite u zvanićnu stranicu fakulteta i bar to ima napisano,i treba svaki dan provjeravati,negdje su izmjene napisane ispod termima ispita,a negdje u obavještenjima,tako da stalno mora se gledati,a nije samo dođu i daj mi rokove...drugo je pomoći ako se nešto ne zna,nije jasno il..veš ne znam ni sam...!Pravnik mora biti kao vidra,snalaziti se,tražiti,ćitati,boriti se...vidjet ćete kad budete radili vi mlađi đaba diploma ako ne znaš naći nešto i gdje se nalazi,odmah otkaz...!
YoDona
Posts: 312
Joined: 12 Sep 2009, 10:00

Znam da nije tema foruma,ali jednostavno moram replicirati kolegi "niho k",a odnosi se na posljednju recenicu. Ja se nadam da je ova posljednja recenica cista brzopletost,a ako nije ,uz duzno postovanje, kupite sebi kartu za diznilend i zivite tamo,jer mi je nevjerovatno da mislite da nas sistem tako  funkcionise. kamo puste srece da je tako,ali nazalost daleko smo od toga.
Last edited by YoDona on 21 May 2014, 01:45, edited 1 time in total.
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

E i ja vama moram replicirati,ne znam na šta ste mislili da ne valja u zadnjoj rečenici..!?Jel to misliti da čete moći raditi ne znajuči najosnovnije stvari naći, pročitai,protumačiti.,napisati tužbu,odgovor na tužbu,razne vrste prigovora od zastare pa nadalje...?Ako ste mislili na neorganiziranost društva i sistema,ko je kriv,opet mi.Ja sam to davno riješio,kad nešto se dešavalo ja i par kolegica i kolega smo sve molili da se žale,pišu,nije niko htjeo,nas 2 se izborilo za polaganje Engleskog jezika,tj.dobijanje termina,nije drugi niko htjeo,morali se svađati sa odgovornim,čast onim što su išli u sekretarijat,al nije bilo dovoljno,moralo se ići na više nivoe,! ja sam se za sebe izborio,još u četvrtak sam znao zvanično za nas st.režim da se daju dodatni rokovi,ne bi oni sami to,al pokušavam ukazati da se svijest kod nas mora mjenjati  i mi pravimo sistem ako hoćemo,jer nema nedodirljivih,a vi samo govorite ne funkcioniše tako..Sve što je zakonski i podzakonski funkcioniše, kada se stavi na papir i pošalje odgovornim,da vidite kako može..Al lakše je reći to ne funkcioniše tako...!
Eborg
Posts: 474
Joined: 15 May 2009, 20:11

[member=17010]niho k.[/member] : Svjestan sam da ad hominem nazi-grammar argumenti ne drže vodu i često predstavljaju svoju suprotnost, ali živ bio ako si tako dobar pravnik nemoj biti toliko nepismen k'o da si portir na bolovanju. Bode oči i ne ide nikako uz tu argumentaciju i priču o pravno-logičkom zaključivanju gdje se kao izdvajaš. Afrikati, interpunkcija, gramatika, k'o da je bomba pala u mesaru. Isto k'o da si vrhunski fudbaler i sve sa loptom znaš ali ti žuljevi ne dozvoljavaju da obučeš kopačke.
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Ajd pismeni da stavim druge naočare,pa da bolje pišem i da ti poželim očni pritisak veči od mog i da ne vidiš nikako pisati a ne sa greškama..!A najlakše je napadati,od tebe nikad pravnika...I ko god je uopšteno nepismen i kada mu daješ argumente neke,kad nezna kako da se odbrani onda spominje rukopis,koji je sada najmanje bitan,ja sam vam objavio ovdje prvi odluku senata i studenskog parlamenta i dosta stvari....Rekao sam to radim radi svih..Meni to ne treba u principu,jer šta god da pitaš niko ti neče odgovoriti za razliku od mene,pun mi je inbox poruka koji žele da nešto saznaju..!
YoDona
Posts: 312
Joined: 12 Sep 2009, 10:00

Ja zaista nemam namjeru zauzimati kolegama prostor na forumu raspravljajuci se s vama kolega niho k. Samo vam toplo preporucujem ( i sad govorim o svom postu) da ubuduce prvo razmislite o komentaru koji vam neko uputi,a da ga ne shvatate kao napad ,uvredu ili slicno. Da ste to uradili onda biste znali da je  vas odgovor na moj post besmislen. Ja vam sad necu objasnjavati kao malom djetetu sta sam htjela reci u vezi sa nasim sistemom,jer bih se osjecala krajnje glupo buduci da sam prethodno bila sasvim jasna. Jedino cu vam reci da se komentar nije odosio na sistem na fakultetu ,nego sistem u drustvu. I evo opet se osjecam glupo,pa cu ovdje stati. A ne bi vam bilo zgoreg da razmislite i o pravopisu na koji vam je kolega Eborg ukazao,jer prosto ne mogu zamisliti na sta onda lici  ta vasa zalba,molba,odgovor na zalbu o kojima govorite. I opet i to je dio sistema,gdje se dozvoljava da pravnik bude nepismen.
Izvinjavam se ostalim kolegama zbog zauzimanja  prostora,s obzirom da ovih dana niko ne zna sta bi sa sobom.
marelica
Posts: 72
Joined: 28 Sep 2010, 14:55

Prijavljujemo li izborni na isss-u?
Post Reply

Return to “III godina”