PFSA: Nasljedno pravo

Podforum studenata druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Chocolate
Posts: 119
Joined: 10 Jun 2011, 09:42

Uh konačno lijepa vijest...znaci ono maloprije je bila dezinformacija...ma vise nije ni bitno, meni je postalo svejedno hocu li piloziti ili ne, samo bih voljela da konacno saznam...ovo iscekivanje mi je iscrpilo svu snagu...
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

[quote="balearic"]
ovo je cisti bezobrazluk sta nam rade, ne znam kakva ce prolaznost biti za one koji su radili parcijalno, ali zaista da od onilkog broja studenata koji su izlazili integralno njih 10tak polozi, nema simsla! treba se zaliti dekanu!
[/quote]
Smjesno.Dekan nema pravo da se mijesa u nacin polaganja ispita.Kako ce ispit biti koncipiran odlucuje iskljucivo profesor.
Nisi ni prvi ni posljednji koji su muku mucio sa nasljednjim ili stvarnim.Kako ne shvatite da ste na fakultetu,a ne u srednjoj skoli,i odmah vam je prva recenica "treba se žaliti dekanu,treba se žali profesorici,treba se žaliti ovome,treba se žaliti onome".
Stari sistem je imao dosta više težih ispita za položiti,a bolonjci dođu na drugu zapnu na ovim predmetima kod melihe malo,i odmah se treba žaliti.Trudom i radom se sve postigne,to upamti.Tako sam ga i ja položio.I ja kad sam ga izlazio 2 put sam padao gdje je polagalo po 5 ljudi,da bi iz treceg puta položio konacno od njih 13.
Last edited by nuki_cika on 27 Jun 2011, 15:23, edited 1 time in total.
Chocolate
Posts: 119
Joined: 10 Jun 2011, 09:42

Oo pa nisam vidjela ovu izmjenu, ma svaka tebi čast  :mig: Uvijek neki motivacijski postovi  :) Ma lijepo je vidjeti da ima takvih  ljudi koji znaju pozitivno govoriti i razmišljati, a ne samo zaliti se i govoriti kako je nemoguce zavrsiti drugu godinu bez obnavljanja....  ma cak i da se ne polozi ni sad ni u julu (a konacno cu danas saznati rezz), na glavu se okrenuti ali poloziti u septembru... :mrgreen:
Last edited by Chocolate on 28 Jun 2011, 10:34, edited 1 time in total.
balearic
Posts: 10
Joined: 14 Jan 2010, 22:52

ma samo vi tako razmisljajte, budite pozitivni, zadovoljni, i sa smijeskom se saglasavajte sa cinjenicom da morate na 'staz' izlaziti ispite, da ce vise srece biti na iducem roku, pa se eto mozda i polozi, a znanje i trud postaju potpuno irelevantni! dragi kolega nije smijesno, zalosno je! ja ne govorim o nacinu polaganja ispita, za koji bih licno volio da je usmeni, vec o kriterijima ocjenjivanja! sve ovo govorim zato sto nisam povrsno spremao ovu materiju oslanjajuci se na skriptice i srecu na ispitu, vec zato sto sam odsjedio za knjigom spremajuci ispit, naucio ga a nisam polozio, vjerujem kao i veliki broj ostalih kolega. ali izgleda da je uvijek lakse ici linijom manjeg otpora - 'cuti i trpi', zasto bi se ko zalio i trazio svoja prava, ili kad ste vec vi muku mucili, e pa neka muce i svi drugi. daleko ce nam dogurati ovaj fakultet a i mi sa njim!
naravno ne bih volio da ovo neko shvati kao demotivacijski post, bas naprotiv, ja znam da ce se rad i trud isplatiti, uvijek se isplati, ali samo je pitanje u kojem vremenu i na koji nacin ;)
BANKAR
Posts: 38
Joined: 25 Mar 2010, 21:59

upravu si kolega,i ja sam spremo iz knjige i to kako spremio i nisam polozio...i logicno je da se ne mozemo slozit da je nacin ocjenjivanja uredu
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Razumijem ja vas,i normalno je da te demorališe kad saznas da si pao,ali ja sam vec nekoliko puta na ovoj temi napisao "POKUPITE SVE ONE ZABILJEŠKE STO JE ONA PREDAVALA"preditew dobro one zadatke sto imaju.Tako sam ga i ja položio uz skriptu.Knjige nisam vidio ocima :)
kupina
Posts: 2
Joined: 16 Feb 2011, 13:50

Moze li neko od kolega slikati rezultate ispita za nas koji nismo u Sa? Unaprijed hvala.
Zvjezdica
Posts: 19
Joined: 26 Aug 2009, 17:12

E ovako,ja sam na prvoj parcijali imala 15 bodova,a sad 28,i kad sam dosla na uvid rekla mi je da nisam polozila prvu parcijalu. Pa kako sad uopste da polozim,ako prva nije pozitivna,a ne mogu ponistiti bodove? Ovo je stvarno smijesno.
Nina Iris
Posts: 222
Joined: 24 Sep 2009, 10:55

[quote="nuki_cika"]
Razumijem ja vas,i normalno je da te demorališe kad saznas da si pao,ali ja sam vec nekoliko puta na ovoj temi napisao "POKUPITE SVE ONE ZABILJEŠKE STO JE ONA PREDAVALA"preditew dobro one zadatke sto imaju.Tako sam ga i ja položio uz skriptu.Knjige nisam vidio ocima :)
[/quote]Imas li ti kolega te biljeske,da nas prosvijetlis malo?:D I zadatke? Pls :)
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Imao sam ih,ali sam ih dao ovoj jednoj kolegici.A te ti zabilješke može dati svako ko je redovno išao na predavanja i pisao ih i naravno oni slajdovi mogu poslužiti
Post Reply

Return to “II godina”