PFSA: Međunarodno krivično pravo

Podforum studenata treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Nessa
Posts: 432
Joined: 27 May 2009, 11:00

ma ljepota  :bravo:
Soap
Posts: 316
Joined: 19 Jan 2010, 23:29

Hoćel' biti koje esejsko...da malo začini... :c053:
net
Posts: 72
Joined: 31 Oct 2009, 14:15

Je li provjereno da se uci od 131- 199, 226-309??? Hvala:)
i_d_a
Posts: 101
Joined: 07 Sep 2009, 11:57

Prelistala sam cijelu temu i jos uvijek nisam nacisto da li je integralni ispit sada sto ce biti u junu, pismeno ili usmeno?
Lekica88
Posts: 240
Joined: 29 Aug 2009, 11:32

boze debilizma za to dopunjavanje.. ko god je za nek se baci u miljacku i nek si jos vise olaksa ako smatra da je taj nacin laksi.. joj svakakvih kretena..
jane
Posts: 108
Joined: 06 Jul 2009, 20:39

Ma daj ljudi, kakve su sad ovo nebuloze.. Pa ne mogu par studenata (ocigledno, ne tako bistrih) predstavljati sve nas. Ok, ako je asistentica odlucila da drugi test bude u toj formi, ali ako su ti pametnjakovici to od nje trazili, onda trebamo nesto poduzeti kako bi asistentica znala da to nije stav vecine nas.

Da li je to uopce 100% potvrdjena informacija?
emina h
Posts: 389
Joined: 02 Nov 2010, 21:04

[quote="i_d_a"]
Prelistala sam cijelu temu i jos uvijek nisam nacisto da li je integralni ispit sada sto ce biti u junu, pismeno ili usmeno?

[/quote]

Ja sam čula nešto da prof. Borislav nije na faxu do septembra, pa ako je ta informacija tačna, onda će vjerovatno biti pismeno, al nisam sigurna..
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Jane
Ocito može grupica protiv vecine :mrgreen:
Ja sam za sljedeću varijantu.Oni ako hoće dopunjsvanje nek dopunjavaju,a mi koji hoćemo zaokruživanje nek nam dadne i mirna Bosna :haha:
Vidite,nije problem samo to ima i do nas krivice,jer smo počeli previše neozbiljno da shvatamo petroviceve predmete.Morate biti svjesni da su podigli kriterij u odnosu na prvu godinu.Pa ja sam na prvoj krminulogiju položio a vjerujte mi nisam vidio knjige.Mora postojati neki kriterij za svaki predmet.Ne možemo se samo žaliti i kukati,na fakultetu smo ljudi,a ne u srednjoj,nemojte zato biti neozbiljni i nadam se da nece niko pogrešno protumaciti ovaj moj post :d055:

Mustluk :haha:


Postovani kolega,

ne bih to nazvala svojim predomisljanjem, jer ne odlucujem ja o tome vec
predmenti nastavnik. Test ce biti pismen, a kako ce biti formulirana
pitanja, to odlucuje iskljucivo on. Moguce da ce biti sva pitanja na
zaokruzivanje, a moguce da ce biti i odgovora da se dopune jednom rijecju
ili recenicom. To u ovom momentu ne znam, jer mi profesor jos nije
proslijedio pitanja za test.

Sretno!


Al ovo sa jednom recenicom "Nedo Bog" :h055:
Last edited by nuki_cika on 20 May 2011, 21:56, edited 1 time in total.
Damir89
Posts: 292
Joined: 06 Jul 2009, 22:40

Realno, svi hoćete da položite ovaj predmet bez imalo učenja... Gradivo je zanimljivo, ja pozdravljam svaki ozbiljniji oblik ispita iz MKP.

Prva parcijala nije bila reprezentativna, pitanja su bila koncipirana tako da i onaj koji je dobro naučio mogao da se zbuni, a oni koji nisu imali su većinom 50-50% šansu da zaokruže tačno prostom logikom...
jane
Posts: 108
Joined: 06 Jul 2009, 20:39

Drage kolege, sve ja razumijem sta hocete da kazete i slazem se s vama, ali ne u potpunosti. Svako ko je naucio, ali sa razumjevanjem je bez ikakvih problema mogao odgovoriti na svako pitanje.. Normalno, da ce biti nekih trik pitanja, koja su malo konfuzna i o kojima treba dva puta razmisliti..

Ja samo ne zelim da dodje do toga da mi se i ovaj (jedan od najzanimljivijih predmeta,barem meni) zgadi jer cu ga morati bubati kao sve ostale. Mislim da je studentima (koji su ucili) ucenje za prvi test bilo osvjezenje, jer smo mogli normalno uciti sa razumjevanjem, imali smo vremena za to i bili smo oslobodjeni frustracije i histerije koja je prisutna na drugim predmetima, jer zaboga nismo naucili jednu recenicu iz neke lekcije..

Eto to stvarno ne zelim, jer smatram da svi imamo izbora.. I da je najlaksi ispit na svijetu i da se odgovara sa ''da'' i ''ne'', ja bih opet zagrijala stolicu, jer studiram prvenstveno jer zelim da naucim. I smatram da svaki odgovorni student treba tako razmisljati. Naravno da sam svjesna da ima i studenata koji zele samo da poloze, nije bitno kako, ali treba i to postovati, jer svi imamo izbor nauciti ili ne nauciti. I ne vidim razlog zasto bi ih par pametnjakovica sputavalo u tome.. Ako se njima uci, nek fino sjednu i nek uce, i svi sretni..  Ne vidimo poentu toga, sta jesu li ljubormorni sto oni uce i poloze kao i oni sto prepisu od drugih, ili im jednostavno nije dobro dok drugima nije lose.. ne znam, glupo je o tome i raspravljati, mozda ljudima samo vise odgovara taj model testa, ali u svakom slucaju nije u redu da pojedinci predstavljaju sve studente.. Najgore je sto se ovo ne desava prvi put, nego ucetalo se ovakve gluposti desavaju i vec pocinju da uticu na moj nervni sistem  :@
Post Reply

Return to “III godina”