PFSA: Druga godina | Opća diskusija...

Podforum studenata druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
kp500
Posts: 615
Joined: 07 Jan 2010, 21:16

Ljudi imam jedan problem. Ostao mi je 1 ispit za uslov za 3 godinu, međutim pojavljuje mi se ispit za prijavu pravna logika sa metodologijom prava, koji ja nisam uopšte slušao, sa prve godine, ja sam imao metodologiju pravnih i društvenih nauka, koje sada više nema već ima ta logika sa metodlogijom prava. Upisao sam drugu godinu bez ikakvih problema i obnovio je, a da mi nisu stvarali nikakve probleme na studentskoj s obzirom na pravilo da se ne mogu ponavljati ispiti iz naredne godine dok se ne polože iz predhodne svi ispiti. Ima li neko slučnih "problema" i da li će mi praviti kakve smetnje taj ispit kada budem priavljivao ispite sa treće godine. Pozdravvvv
Amcho
Posts: 4378
Joined: 12 Nov 2009, 18:39

Kolega to je više greška do ISSS, vjerujem da jos ima takve raje i da im se to pojavilo. Bitno je i vazno da si ti uredno polozio predmet "Metodologija pravnih i društvenih nauka", samo sto se sada on drugacije zove pa ti je sada ubacen na ISSS kao nepolozen ispit, ali je sustina i predmet isti tako da ti u principu si polozio isto sve, samo je sada drugi naziv :mig: Tako da nemas brige i ne mogu ti praviti probleme jer je to zavrsena prica i ti si ocistio i riješio I godinu :d055: Spremaj i rijesi II godinu i fataj se trece godine. ;)

Ako i dalje sumnjas ili se brineš mozes otici od Studentske sluzbe i sa njima se posavjetovati, ali mislim da ce ti sigurno reci isto kao sto sam i ja naveo.

Lijep pozdrav
kp500
Posts: 615
Joined: 07 Jan 2010, 21:16

Eeee hvala ti moj amcho i ja mislim slično kao i ti, ali eto da provjerim među kolegama  :)
vicky
Posts: 213
Joined: 04 Jun 2009, 14:42

Ma studentska je čudo. I meni izbacuje da prijavim Metodologiju, mada sam je davno uredno položila. Čak su mi upisani i Rim i Bračno iako su mi starije kolege govorile da će se to upisati kad završimo faks :P
pama
Posts: 12
Joined: 08 Feb 2011, 13:59

Posto je izaslo da vanredni studenti prijavljuju izborne predmete kod asistenata,da li mi neko moze reci ko je asistent na ekologija i ekolosko pravo i gender i pravo?
ally mcbeal
Posts: 790
Joined: 20 Jan 2010, 12:23

na ekologiji je ass. Amina Nikolajev,a na genderu je ass. Amila Zdralovic :)
pama
Posts: 12
Joined: 08 Feb 2011, 13:59

a sta je najlakse od ovih izbornih na drugoj godini?
Lisaa
Posts: 5702
Joined: 28 Dec 2009, 10:56

Ma svi su ti manje vise lagani, sve je to "tu negdje"  :mrgreen:

Ja sam uzela Gender i pravo i bas je zanimljiv predmet(ak ces me poslusati uzmi i ti), doduse htjela sam sudsku psihopatologiju jer mi je def najzanimljivi ali eto nije mi se dalo da cekam da pocnu ta predavanja. Sve u svemu nisam se pokajala zbog odabira. :e006:
Diesel
Posts: 627
Joined: 23 May 2009, 08:05

htjela sam da pohvalim kolege za  novu naslovnu stranicu i da vam kazem da ste fenomenalni mozda ovoj pohvali nije ovdje mjesto ali nisam  znala gdje drugo napisati u svakom slucaju hvala vam sto se brinete da nas o svemu na vrijeme obavijestite nadam se da cete i rezultate ispita objavljivati da ne moramo trcati svaki cas na fax da ih uzalud ganjamo po spratovima:-) hvala velika jos jednom

                                                                                                                                                                          pozz
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Hvala ti. :d055: Radovi na naslovnoj su se malo odužili, ali je nisam mogao ranije završiti. Još uvijek ima posla i ušminkavanja, ali to ću u narednom periodu polako završavati. Sklopljena je saradnja sa Svjetskim Univezitetskim Servisom BiH i u narednom periodu očekujte dosta projekata koji se tiču visokog obrazovanja u BiH. Naravno, sve ovo zavisi i od mog vremena jer i ja sam student isto kao i vi, a ispiti se bliže. :p031:

Danas sam također poslao e-mail svim profesorima i asistentima, zahvalio se onima koji nam šalju rezultate i obavještenja, te ih još jednom sve podsjetio da je naš portal otvoren za saradnju i da nam mogu slati rezultate i obavještenja koja ćemo mi objavljivati. Nadam se da će e-mail imati efekta i da će se i ostali asistenti uključiti u sve ovo. :)
Post Reply

Return to “II godina”