BEZUSLOVNI PRELaz

Rasprave o aktuelnim događanjima na fakultetu.
Admir_24
Posts: 19
Joined: 14 Jul 2010, 23:07

ma na zidu i u raspravama vase FB grupe nema apsolutno nista sto zanima studente Pravnog fakulteta. Tri rasprave koje tamo postoje,  otvorene su 25 decembra 2009  godine, a prva i jedina info u septembru 2010 godine je ova oko uređenja površine  ispred naseg faxa...Znaci to je onaj tvoj smijesni  poziv od 16 septembra..mene a vjerujem i vecinu kolega i kolegica boli  "ona" stvar za tu povrsinu :D..studiram Pravo i nisam vrtlar da se odazivam tom pozivu i kopam kanal i slicno radi dobrobiti i ljepseg izgleda svog faxa..imaju ljudi dole koji su za te poslove placeni... Studente Prava interesuje "bezuslovan prelazak" sa 3 na 4 tu godinu i niz drugih stvari koji se ticu naseg studiranja..
Zato se vi iz Asocijacije malo potrudite da sta konkretno uradite za svoje kolege i kolegice jer ste se prihvatili te obaveze.. ;)
zarokove
Posts: 6
Joined: 22 Sep 2010, 20:36

Svakako kolega da razumijem da Vas ne zanima taj projekat,ali i to je jedan od projekata.Što se tiče bezuslovnog prelaza,ja ne mogu pisati tamo odluke jer ja nemam ni takvo ovlaštenje.Naš predsjednik će se oglasiti po tom pitanju jer on predstavlja i zastupa Asocijaciju.I ja želim dobro studentima,da ne želim,ne bih ni bila tu od početka.Makar imamo registrovano udruženje.I to je početak.Dakle,čekali smo održavanje i ishod Sjednice.Na profilu grupe koji sam navela naći će se obavijest predsjednika Asocijacije.

Još jednom,da razjasnim, nisam pisala u ime Asocijacije ništa na svom profilu.Moj lični stav i djelovanje u ime Asocijacije nisu uvijek podudarni.
Srdačno vas pozdravljam!
Bellatrix
Posts: 431
Joined: 06 Jul 2009, 21:21

Eh ovako, bezuslovni je vec odobren...sada nam ostaje samo da sacekamo da to dobijemo u pismenoj formi. Znaci informacija iz prve ruke od dekana. Sada nam ostaje samo da se druga godina izbori za svoja prava, bilo to dodatni rokovi ili prenos 4 predmeta svejedno je. Portparol univerziteta rekla mi je da je sve moguce ako se studenti dignu i zahtijevaju svoja prava...Prosle godine studenti su uspjeli pa mozemo i ove... :))) Ajmo druga godino....mora biti studenata i na trecoj godini... ;))
Ena Piragic
Posts: 324
Joined: 12 May 2010, 00:23

Za ne povjerovati koliko su kolege uspjele ispisati u tako kratkom vremenu protiv nekog ko iznosi svoje privatno misljenje koje nema nikakve povezanosti sa asocijacijom kao takvom.
Zakljucak je da osoba ima manjak inteligencije ako se ne slaze sa zahtjevima vecine i nema pravo misliti drugacije.
Podrzavam bezuslovni, ali nakon ovakvih komentara pojedinih kolega prosto mi je krivo sto sam solidarna.
sentinel
Posts: 360
Joined: 27 Jun 2009, 12:38

Zamolit cu vas da se potrudite da ukoliko kritizirate neku osobu to uradite na pristojan nacin i bez vrijedjanja.

Ja prvi nisam bio za bezuslovni. Ni prosle godine, ni ove godine, ni sljedece godine ako budem uspio dati uslov za trecu.
To je samo ukopavanje samoga sebe. Tako da cu radije obnoviti godinu i rijesiti ispite koje imam rijesiti, nego sebe opterecivati i dodatnim slusanjem godine i polaganjem ispita i iz cetvrte godine, a iz trece da prenosim vise od cetiri. To je jedan razlog, a drugi je nagradjivanje izlazaka na Jalu i na kafu umjesto ucenja.

To je takodjer moj stav, nista zvanicno i nema veze sta pise u nekom zakonu ili ne i ima li se zakonski osnov za to ili ne. Da, da napomenem, kod nas mnogi nisu bas vicni sprovoditi svako slovo zakona, nego nekad vole nesto zaboraviti da tamo pise. Tako da se ja ne bih hvatao da to negdje pise. Pise svasta i za bolonju i nacin polaganja ispita, pa opet nista.
nigga
Posts: 159
Joined: 27 Jul 2009, 11:37

ponasaju se kao da doprinose visokom obrazovanju..
cuj,tumacenje normi,pa ta vam lekcija nije bila u skripti za prvu godinu,za predmet teorija prava  :evilgrin:

nisam znao da je uslov glavni smisao obrazovanja,ko nema uslov,hajmo navuc' na protestima,kad zasjeda senat,odlucuje samo o pravima boraca za uslov,upisuj i zavrsavaj faks bez ikakvih kriterija,pravo na obrazovanje? - ne bih rekao  :haha:

kakva drzava,od bolonje koja je morala bit bolja od starog sistema,mi bjezimo jer je nismo u stanju primijeniti  :evilgrin:  :bravo:
fly
Posts: 10
Joined: 08 Apr 2010, 13:31

sto ovdje raspravljamo sa pojedinim "solidarnim kolegama" mogli smo naucit neki predmet pa ganjat taj uslov da nas ne prozivaju na svakom mjestu i svakom koraku,a ne znaju da ih sutra moze zadesit sudbina ista nasa pa da ne zavrse nikad cetvrtu godinu bez obzira sto imaju prosjek 10.0 i sto godinu ciste u roku godinu za godinom, danas sutra moze im u zivotu nesto od nas(koji se molimo za bezuslovni prelazak) zatrebat pa da se mole a tesko je zaboravit tako dobre "solidarne kolege"  :c053:
a nasa sreca pa njihova rijec nema nekog velikog znacaja zua ovo nase drustvo :kava:


hvala im jos jednom na ovako dobroj i srdacnoj potpori :f035:
Ena Piragic
Posts: 324
Joined: 12 May 2010, 00:23

Koliko prazne price i bajki.
Solidarno vjerovatno ce se i odobriti bezuslovni prelazak.
Studenti koji su racunali na treci redovni septembarski rok jer im je potreban za nesto dalje od uslova nece ga vjerovatno imati jer ce ostali dobiti bezuslovno.
Sta sad treba da svojim kompleksima gusim sve okolo koji su zahtjevali bezuslovno umjesto rokova i prilika kao i svake godine do sada?!
Svi ce dobiti ono sto im pripada osim studenata kojima ne treba uslov, tako je tokom cijelog studija i niko se ne buni. Barem ne javno. Eto primjera solidarnosti.
zarokove
Posts: 6
Joined: 22 Sep 2010, 20:36

Ukoliko je već odobren bezuslovni i ukoliko se čeka samo formalna odluka, da  li je iko od  kolega spreman da potpiše peticiju u kojoj će se tražiti dodatni rok za one studente koji su već stekli uslov, i koji "čiste" godinu?Solidarnost treba biti obostrana.
Ja sam spremna da podržim bezuslovni, ukoliko ste vi spremni da podržite pravo studenata koji su stekli uslov da očiste godinu u doadtnom roku u  oktobru!I nisu tu studenti sa prosjekom 10.00 samo(ja takvu samo jednu poznajem i svaka čast).A nije ni važno!
Solidarnost je i kada se borite da studenti sa prve i druge godine (Bolonjci) imaju isto pravo da izađu na rokove,iako su stekli uslov,kao i oni  koji nisu, te da očiste godinu.Ako se već odobravaju neki rokovi, neka budu odobreni svima!
finest
Posts: 117
Joined: 31 Aug 2010, 13:56

Solidarnost je i kada se borite da studenti sa prve i druge godine (Bolonjci) imaju isto pravo da izađu na rokove,iako su stekli uslov,kao i oni  koji nisu, te da očiste godinu.Ako se već odobravaju neki rokovi, neka budu odobreni svima!
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”