Sex, drugs 'n' turbo-folk... iz dana u dan na Pravnom fakultetu SA

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Eborg
Posts: 474
Joined: 15 May 2009, 20:11

Konačno makar jedan medij koji će pomoći skidanju ljage sa imena ovog čovjeka.
necko
Posts: 6
Joined: 09 Nov 2009, 11:42

student sam druge godine, i zelim da kazem sljedec:
Slazem se da je Prof. Dr Borislav Petrovic prava i najbolja osoba, koja je mogla biti imenovana na mjesto dekana Pravnog fakulteta. Takodjer sam za bojkot rezimskog lista Dnevni avaz u kojem rade polupismeni tzv novinari i u kojem tesko da se moze procitati ijedan ozbiljniji tekst. Naravno da treba smijeniti Prof. Dr. Borislava Petrovica, koji je zabranio profesorima da dolazi pijani na fakultet i u takvosm stanju (pokusavaju) drze predavanja, koji je takodje iskorjenio iskoristavanje studentica. Stvarno bruka i sramota. Sta tom covjeku jos nece past na pamet, jos ce i korupciju zabraniti, pa da nedo nam bog Radoncicevi prijatelji ne mogu kupiti dipliomu, da se moraju u selo vratiti bez diplome,da im se komsliuk smije,bili u Sarajevu a ni diplomu nisu kupili, bruka, nema sta, smjenimo ga.
Samo nastavite profesore, a na ovakve tekstove covjek ne treba da obraca paznju, bez obzira koliko to tesko bilo.
Nadam se, iako je u to tesko vjerovati da u skorijoj buducnosti nece biti ovakvih tekstova.
Samo naprijed profesore, studenti su uz vas.

:bravo:
Narednik Bilko
Posts: 25
Joined: 08 Mar 2010, 22:05

Petrovicu uz tebe smo. Student iz Tuzle koji ne cita Avaz.
elSaik
Posts: 480
Joined: 21 Feb 2009, 18:38

Promijenio sam naslov teme da bolje zapadne za oči...

Uglavnom, iz Dana od 4.6.2010. ...
Image
Image
Image
Last edited by elSaik on 05 Jun 2010, 16:56, edited 1 time in total.
denibih
Posts: 32
Joined: 01 Sep 2009, 21:51

[quote="Eborg"]
Grozno, danas se stvarno samo gleda senzacionalizam.
[/quote] To me malo podsjeća na neka dešavanja na našem fakultetu, gdje su SENZACIJE :D lažirane i kao takve otkrivene !!!
elSaik
Posts: 480
Joined: 21 Feb 2009, 18:38

Čisto da se ne zaboravi!

Jasmin Mašić, vozač ... kriv je što „od septembra mjeseca 2003. godine do početka mjeseca septembra 2008. godine radi ostvarivanja koristi za sebe Duta Korneliju i Morankić Sandru slao Hotel 'Tuzla' i ugostiteljski objekat 'Jet Star' u Živinicama, a Morankić Sandru odveo i u stan u naselju Senjak, gdje su navedene osobe profesorima Pravnog fakulteta Sarajevo, Odjeljenje Tuzla, Lučić Zdravku, Golić Bajru i Sanjinu Omanoviću, pružale seksualne usluge za novac, a zauzvrat je od navedenih profesora dobijao ispitna pitanja koja je predavao studentima Pravnog fakulteta, Odjeljenja u Tuzli.“

Jasmin Mašić također je kriv što je „od početka novembra 2007. godine do mjeseca januara 2008. godine u Tuzli, radi ostvarivanja koristi za sebe, tri ili četiri puta Zoljić Jovanu vodio u 'Hotel Tuzla' u Tuzli, da bi pružala seksualne usluge profesoru Pravnog fakulteta Sarajevo, Odjeljenje u Tuzli, Golić Bajri, obećavajući joj da će joj pomoći da položi ispit iz predmeta Ekonomske osnove države i prava, a zauzvrat je od profesora Golić Bajre dobijao ispitna pitanja koja je prodavao studentima Pravnog fakulteta Sarajevo, Odjeljenje u Tuzli.“

ostatak na: http://radiosarajevo.ba/novost/51542/se ... u-cjelosti
anestezija
Posts: 429
Joined: 26 Jun 2009, 12:40

Evo jos malo da podebljamo...

"Ovaj veliki skandal univerzitetskog obrazovanja pretvorio se kasnije i u pravosudni skandal: Kako to da je neko kriv za navođenje na prostituciju, a ljudi koji su seksualne usluge plaćali ispitima i dalje rade na fakultetu, a imena su im jasno spomenuta u presudi?

Profesori su se na dugotrajnom suđenju Mašiću, koje je proteklo u pravnim začkoljicama i osporavanjima, pojavljivali kao – svjedoci! Svjedoci Mašićeve prevare u kojoj su, pak, bili saučesnici. "


„Svjedokinja Zoljić Jovana je svjedočila da je upisala Pravni fakultet u Sarajevu, Odjeljenje u Tuzli, da je optuženog [Mašića, op. a.] upoznala u jednom kafiću, možda prije 2 godine, ne zna tačno, kada je bila sa prijateljicom Šejlom Ledenko, koja također studira pravo. Razgovarali su da ima profesora kod koji se malo teže položi, da se može srediti, da se ne mora baš sve učiti, a sredi se tako što se plati ispit ili se pak imaju spolni odnosi s profesorom. Navela je da se ispit može platiti Jasku, Jasminu. Sa Mašić Jasminom je postigla dogovor u vezi ekonomije, u vezi profesora Golića. Do tog dogovora je došlo dok je sjedila sa optuženim na piću i pričala mu kako ju je strah u vezi sa ispitom iz predmeta Ekonomija, pa joj je on rekao da se ne sekira ali ništa konkretno.

Po dogovoru optuženi je odveo kod profesora Bajre Golića, u sobu u hotelu Tuzla, a kasnije je došao po nju. Prvo su pričali, vodili razgovore, a nakon toga imali spolne odnose. Sastali su se ukupno 3 ili 4 puta...“


Sve u svemu, tragikomicno.
Swatch83
Posts: 428
Joined: 27 Sep 2009, 12:47

I jos kad pomenute profe vidim kako dignute glave hodaju faxom i ulicom,a moralne su nule i vrijedni pljuvanja...
A i uprava faxa i svi ostali su zapravo isti kad niko ni glasa nije dignuo a kamo li nesto poduzeo....
Lisaa
Posts: 5702
Joined: 28 Dec 2009, 10:56

Meni je zalosno to sto je u pitanju PRAVNI fakultet koji bi trebao biti olicenje pravde, zakona i postovanja pravila, a kod nas je bas suprotno..Bas sam gledala na TV-u nedavno je bio prilog o pomenutim profesorima i tri cini mi se advokata koja su  pricala o tom slucaju. Ovo je jednostavno jedan zacarani krug iz kojeg se ne moze izaci. Govorili su o tome kako se i dosta njih sa suda okrenulo ka tim profesorima cak zeleci i govoreci otvoreno da taj predmet treba da se "ostavi" kao ono-nije se ni desio..Koliko se sjecam rekao je jedan od tih gostiju u toj emisiji nesto kao: prvo ti profesori urade to sto urade i niko ne smije da pokrene postupak protiv njih vec cak i staju na njihovu stranu pa onda ispadaju krive te djevojke koje se ukljucene u svu tu pricu, onda dodje jedna Dijana Milic koja pokrene postupak i onda ne prodje malo vremena pa se pokrene protiv nje postupak jer je pokrenula postupak protiv njih...Znaci, zna se koji su profesori u pitanju, zna se i sta se desilo, poimenacno su navedeni i sve i kao slag na tortu sve se to pomalo "zataska" i kaznu dobije jedan vozac koji je toboze dovodio te studentice tim profesorima a kao zauzvrat dobivao testove za ispite koje je prodavao studentima..I smijesno i zalosno..
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”