PFSA: Četvrta godina | Opšta diskusija

Podforum studenata četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
aidaim
Posts: 1547
Joined: 09 Jun 2010, 21:46

Ima li iko da mi kaze stoje li jos uvijek sanducici za prijavu ispita ili su sklonjeni, molim vas nisam iz Sa da ne dolazim dzaba?
endem
Posts: 88
Joined: 26 Mar 2010, 00:23

danas su bili  sanducici
aidaim
Posts: 1547
Joined: 09 Jun 2010, 21:46

Puno ti hvala, valjda ih neće skloniti još koji dan.
Dzeniii
Posts: 428
Joined: 05 Jan 2010, 00:00

Ko hoće, i u mogućnosti je da hranom i higijenskim potrepštinama pomogne ugroženom stanovništvu, a živi u blizini hotela Radon plaze u Novom Gradu, može iste donijeti u kancelariju u prizemlju hotela. (na sporedni ulaz)
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Saopćenje za javnost
u povodu održane vanredne sjednice Senata Univerziteta u Sarajevu



Senat Univerziteta u Sarajevu je 19. 5. 2014. godine održao vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna situacija i aktivnosti Univerziteta u Sarajevu na pomoći stanovništvu i sanaciji šteta u poplavljenim područjima.

Na održanoj sjednici donijeti su sljedeći zaključci:

•    Univerzitet u Sarajevu će angažirati sve odgovarajuće kapacitete s ciljem pružanja pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima;
•    nastava na Univerzitetu u Sarajevu se neće odvijati u toku ove sedmice;
•    sve aktivnosti koje se odnose na nastavu i ispitne rokove, a predviđene su Kalendarom aktivnosti organizacije i realizacije studijskih programa na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2013/2014. godini, pomjeraju se za sedam dana;
•    formiran je koordinacioni tim za aktivnosti koje će Univerzitet u Sarajevu poduzeti s ciljem pomoći stanovništvu i sanacije šteta te raščišćavanja poplavljenih područja.

Studenti, nastavnici i zaposlenici Univerziteta u Sarajevu će, u koordinaciji sa nadležnim organima, od srijede do nedjelje kontinuirano odlaziti u gradove pogođene poplavama te pomagati u raščišćavanju tih područja. 

Ovom prilikom upućujemo apel općinama, centrima civilne zaštite te drugim relevantnim ustanovama i kompanijama da, ukoliko su u mogućnosti, osiguraju higijensko-sanitarna sredstva, potrebnu zaštitnu i radnu opremu (čizme, lopate, maske, higijenske i radne rukavice i dr.) kao i prijevoz studenata, nastavnika i zaposlenika Univerziteta na ugrožena područja.

Pomoć je moguće pružiti posredstvom fakulteta i akademija Univerziteta ili Kampusa Univerziteta u Sarajevu (prostorije Studentskog parlamenta).

Kontakt osobe:
prof. dr. Ifet Mahmutović, rukovodilac koordinacionog tima – 061/484-350
Ahmed Nurković, predsjednik Studentskog parlamenta – 061/345-508


Služba za odnose s javnošću...........(Izvor Univerzitet u Sarajevu,koga inreresuje detaljnije neka ode na tu njihovu stranicu ili stranicu studenskog parlamentra)
queeny
Posts: 165
Joined: 19 Oct 2010, 13:32

jel ovo sigurno da vazi i za nas fakultet, jer kod nas se cesto (gotovo uvijek) ne postuju pravila  :mrgreen:
shitz
Posts: 136
Joined: 11 Oct 2011, 09:33

Situacija u zemlji je krajnje ozbiljna i zabrinjavajuća pa ne vidim razlog zbog kojeg se ovo ne bi odnosilo na naš fakultet. Ako imate dilema nazovite Studentsku službu, ili otiđite lično ako ste u Sarajevu,  i provjerite i podijelite, sa kolegama i kolegicama, informaciju koju dobijete.
Kolega niho.k opet hvala na informaciji. Pozdrav!
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Jel sigurno il nije,u zagradi sam vam naglasio izvor,tekst je orginal,pa vi otiđite do te dvije stranice pa vidite,od mene je dosta.I odnosi se na sve studente,ja pokušavam pomoći,al ne mogu sve sam potrudite se i drugi,mi sa strane,sa poplavama ugroženim područijima smo svakako oslobođeni.!
nika
Posts: 15
Joined: 08 Jan 2013, 00:25

Jel moze neko postaviti termine ispita za junsko julski rok ?
Post Reply

Return to “IV godina”