Apsolventski rokovi?

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
endless
Posts: 275
Joined: 29 Mar 2012, 14:11

Ja mislim da je od 24. prijava apsolventskih (nisam siguran) pa cemo vidjeti sta ce biti do tada. Valjda ce objaviti, nisu valjda toliko bezobrazni.
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

[quote="Ljubicica444"]
uzas,kako koji dan prolazi sve gora situacija na fakultetu,uvijek su rokovi bili na oglasnoj ploci ove godine glume nesto...ne znam al sve je moguce da cemo morati,ovo nema smisla al bas...
[/quote]
To  je taj studentima divni krasni ,susretljivi boro petrović .Napravio je lakrdiju od fakulteta i studiranja .Za svoga mandata nije ništa učinio na popboljšanju uslova studiranja
shitz
Posts: 136
Joined: 11 Oct 2011, 09:33

Mislim da ne treba ništa čekati nego pisati prodekanu za nastavu i gotovo.  Na isti način je i rok iz engleskog jezika napokon dat u januaru i februaru, nakon što je profesorica elegantno preskočila apsolventske rokove u novembru i decembru. Ja ću poslati mail već danas, ali ako samo jedna osoba bude pitala teško da će se išta riješiti. I šta je sa famoznim USP-om, oni su sami sebi svrha ili i rade nešto za studente?
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Tako je kolegice,znamo mi ko je se izborio za Engleski J.!A i ova diskriminacija za naknadni rok,mnogi od nas nisu mogli u periodu od 07-15.o2 doći il zbog samih demonstracija il zbog učešča u njima samim.I to sam im pisao,al im nije pravo kakav mi je to ton,prodekan je fer,on je rekao da će 'cjenjenom'dekanu prenet moje,a 'cjenjeni'dekan neće da samnom priča jer kaže prijetim,i tražio sam da vide kad će nam namiriti ona 2 roka od Engleskog J...Uglavnom Prodekan je se ogradio i rekao da če prvom preneti sve što sam napisao,mada je poslata ista poruka sa istim sadržajem.A to udruženje,bezpotrebno je pričati o njemu,isključio sam se neki dan iz njega jer sam ih isto pitao,ništa..a i prije neka pitanja,oni samo ganjaju sport i kad su 'izbori'za njihove funkcije i objave što štima rukovodstvu faksa...!A mislim da smo rano digli frku oko Apsolventskih rokova.Prije moje pauze od5-6 godina,ovo je napredak,prije nismo znali nikad kad će ispiti,sad ipak unaprijed obavijeste, za većinu rokova.Šta sam put morao doći da vidim kad su ispiti,pa dođem a ono taj dan ispit..!
Belaj
Posts: 143
Joined: 14 Apr 2010, 16:15

Ako ćemo realno, apsolventski rokovi za novembar i decembar su objavljeni tek posljednjih 5 dana prethodnog mjeseca, tako da po tom "standardu", sa dizanjem frke bi se legitimno moglo početi sredinom naredne sedmice. :mrgreen:

Prošle školske godine su bili neobično ažurni po pitanju rokova, mora se priznati. Sve se znalo mjesecima unaprijed. Ove godine su se vratili na staro po pitanju apsolventskih. Redovni rokovi su manje-više ok.
shitz
Posts: 136
Joined: 11 Oct 2011, 09:33

Sa dizanjem frke se počinje odmah ako mene pitate, jer sve dok čekamo "5 do 12" oni se i ponašaju ovako bahato. Ja radim, 7 dana prije korištenja slobodnog dana to moram najaviti. Ako ispitni rok objave u četvrtak za idući ponedjeljak npr. ja ne mogu dobiti slobodan dan. Boli mog poslodavca briga što ja studiram, i što je fakultet na kojem to pokušavam neorganizovan, da ne kažem nešto pogrdno.  Svi studenti starog sistema su vanredni, dosta ih radi, pa nema baš smisla da nas svaki put zakinu za sve što im padne na pamet. Moj e-mail je već upućen prodekanu za nastavu, a ostali neka čekaju kako su i navikli sve ove godine. Zato i imamo savršeno nefukcionalan fax i osoblje studentske toliko drsko, da prije no što joj nazovem "dobar dan" poželim joj šamar zavezati.
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Kolegice,nadam se da me nisi pogrešno razumjela?Ja se potpuno slažem sa tobom i znam ko je i sa kim odradio ono za Engleski,da ne pišem javno!Samo sam htjeo naglasiti da sam se iznenadio ove školske godine,pošto sam pauzirao 5-6 godina da je što se tiče rokova sto put bolje.Bio sam iznenađen kad sam na početku vidio rokove za čitavu godinu,pa su zbog one frke,stavljeni van snage..Pa sad,recimo,ovi preostali redovni su objavljeni.....Mi to nismo imali prije,pisao sam da sam znao maksuz doći da vidim samo kad će ispiti i često put izgubim jedan ispit jer je taj dan bio kad sam ja dolazio da gledam.Samo ako si imao nekog da ti pomogne u Sarajevu tako smo saznavali,pa nekad imaš nekog,nekad nemaš,pa se snalazi..!Ti si to poslala,a poslato je još nešto danas što je za nas interesantno,bar nas koji smo daleko,al ne bi o tom sad,tu su spomenuti i Apsolventski rokovi,al ne bi detalje,vidjet ćemo.Rekao sam ti na početku za Engleski da znam i ti znaš isto koje odradio,tako da više neću puno da pričam,jer nebi problema više od njih,al'radim'i dalje,sa svoju dobrobit,a automatski i za sve nas,jer je povezano...!
shitz
Posts: 136
Joined: 11 Oct 2011, 09:33

Kolega niho.k moj komentar se odnosio na komentar kolege Belaj i njegov zaključak da ne trebamo talasati ništa do sredine sedmice. Mi smo trebali davno talasati, i žao mi je što nisam.  Pa vidite u kakvu situaciju su nas doveli, da smatramo privilegijom i nekim "vau" pomakom kada objave  rokove, a to bi trebalo biti sasvim normalno. Ali nije, jer su nas godinama tretirali kao ... ma da ne kažem kao šta. Nama je normalno da 2 dana prije ispita ne znam kada mi je ispit, da dođem na ispit koji je otkazan a obavještenja o tome nema, da profesor ne zakaže ispit i preskoči rokove pitaj boga iz kakvog razloga, da se nazovimo je  "gospođom", mada je milion svjetlosnih godina od toga,  sa studentske na mene dere kada je pitam kad je rok ili nešto slično...eto zbog svega toga talasat je trebalo davno.
Last edited by shitz on 23 Feb 2014, 15:26, edited 1 time in total.
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Potpuno te razumijem,i rekao sam,znam šta si uradila za nas a i ja,nije da se hvalimo,svakakvih problema imam zbog toga.Kad bi svi tako reagovali i pisali ne bi bilo problema.Kako rade kad im se rekne grubo,al istinito,bez vrijeđanja,reaguju al su u čudu kako se neko drznuo da im se obraća,pa oni su svemogući.Na zapadu imaš i privatne brojeve telfona profesora i možeš ih zvati,možež sa njima ravnopravno razgovarati da ne ispadne da si mu povrijedio ego.
shitz
Posts: 136
Joined: 11 Oct 2011, 09:33

Informacija koju sam dobila je da će se rokovi objaviti tek nakon okončanja prijave ispita jer je navodno mali broj studenata starog režima. Znači kolege i kolegice prijavite ispite ove sedmice, pa ćemo vidjeti kada će biti rokovi.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”