Apsolventski rokovi?

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Lekica88
Posts: 240
Joined: 29 Aug 2009, 11:32

jel' pocela prijava za decembar?
aljosa
Posts: 40
Joined: 03 Oct 2011, 23:34

I opet isto Privreda i Gpp ne postuju odluku nastavnickog vijeca! :D Sega od fakulteta :f010:
aidaim
Posts: 1547
Joined: 09 Jun 2010, 21:46

Trebalo bi se žaliti, gpp će biti održan samo 8-9 dana nakon objavljivanja rokova, ne možemo uopšte stići spremiti ispit.
saly
Posts: 92
Joined: 06 Sep 2009, 09:39

Slazem se kolegice za gpp,kome se zaliti kada  ocito nikog nije briga,samo se sjetite novembarskog roka.
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Pozdrav,vidim da se često stvara problem oko Apsolventskih rokova i njihovih datuma polaganja.Prvi ispitni tetmin je poništen iz tih razloga(sVI Apsolventski rokovi koji su bili tad izašli).Drugi koji je izašao za Novembar a i sada i za Decembar je u potpunosti u skladu sa odlukom NNV,a druga je stvar što kolege pravnici koji to pitaju su zalutali na pravo i neznaju čitati odluke i tumačiti.Ta Odluka o načinu polaganja Apsolventskih rokova u Akademskoj 2013/2014 se odnosi na Bolonju..!I Oni sa III godine imaju Ispite u prvoj sedmici roka za III godinu,a za IV u III i IV sedmici.I šta je to sporno?To je ispoštovano.  Koliko znam Privredno Pravo i Građansko Procesno pravo(po nazivima predmeta pripadaju Starom režimu i to se ne odnosi na njih)  Znači pročitajte dobro datume ispita i režim kojem pripadate i vidjet ćete da su sve uradili po toj odluci.I po istoj odluci datumi polaganja ispita se daju najmanje sedam dana prije polaganja ispita i to je ispoštovano.Uzmite Odluke,skinite i kao dobri pravnici prvo dobro isčitajte pa onda tumačite i dođete do rezultata.Imaju tri odluke sa te sjednice NNV,neke se odnose na stari režim(za bezuslovni upis III godine u IV godinu,ostalo je Bolonja.!  A ja lično imam dilemu,jer nemogu naći neke relevantne kasnije podatke dali 'ODLUKA O LISTI VEZANIH /USLOVNIH PREDMETA VAŽI SAMO ZA ŠKOLSKU GODINU ZA KOJU JE ODOBRENO ILI I DALJE VAŽI,TJ. NA SNAZI JE.  I JOŠ JEDNA POMOĆ DRAGIM KOLEGAMA I KOLEGICAMA,A I JA SAM SE NAMUČIO DOK SAM TO SKONTAO,DA BI ZNALI DA LI(ZNAČI AKO TA LISTA VAŽI JOŠ) ODREĐENI PREDMETI PRIPADAJU VAMA(vašam statusu) GLEDAJTE NAZIV PREDMETA,ZNAČI AKO PIŠE oBLIGACIONO PRAVO JE USLOV....,TO ZNAČI STARI REŽIM,A AKO PIŠE OBLIGACIONO-OPŠTI ILI POSEBNI DIO BOLONJA.ZNAČI ČITAJTE I TUMAČITE,A NE DIŽITE FRKU A NISTE U PRAVU.  lIČNO ŽELIM DA SE ZAHVALIM STUDOMATU NA PODRĐCI NAMa STUDENTIMA,PA MAKAR BILI I STARI,KAKO IMAJU OBIČAJ REĆI MLAĐE KOLEGA A NEMAJU OSNOVNOG OPŠTEG ZNANJA A KOMOLI PRAVNOG.    MISLIO SAM DA SE uDRUŽENJE STUDENATA BAVI I PITANJMA KOJE INTERESUJE STUDENTE I DAJE ODGOVORE,AL KAKO VIDIM,NJIMA SU BITNI KO ĆE OD NJIH BITI IZABRAN ZA PREDCJEDNIKA I DOSTA STVARI O SPORTU,KO GOD JE NEŠTO IH PITAO NISU ODMAH,ODNOSNO ČESTO NISU NIKAKO ODGOVORILI.  ZATO SE OPET ZAHVALJUJEM STUDOMATU I KOLEGAMA KOJI POMAŽU JEDNI DRUGIMA,JAKO KORISNA STVAR,ZA OSTALO SE SNALAZIMO SAMI,TO JE LAKO KAD IMAMO SMJERNICE..! Meni ste dosta pomogli a ja sam ostalo sam razradio.
Belaj
Posts: 143
Joined: 14 Apr 2010, 16:15

Nino, iz tvog posta primjećujem par stvari:
1. Nepismen si
2. Nemaš kulturu pisanja na forumu. Ohani sa velikim slovima i potraži enter na tastaturi.
3. Optužuješ ljude da ne znaju čitati odluke, a ni sam nisi načisto sa značenjem istih.

http://www.pfsa.unsa.ba/pf/images/stori ... 0NNV-a.pdf
U dijelu odluke koji se odnosi na apsolventske rokove, nigdje se eksplicitno ne pominju bolonjci u cjelini. U naslovu i prvom članu se referira na studente upisane u četvrtu godinu studija akademske 2012/2013. godine kao apsolvente.
Da li to znači da se odluka ne odnosi na bolonjce koji su upisali četvrtu godinu prije akademske 2012/2013.? Naravno da ne.

Usput, ako je tačno to što tvrdiš, zašto u novembru nisu poništeni samo rokovi za bolonju? Zašto su poništili i rokove za stari sistem? Ako se odluka ne odnosi na stari sistem, ne vidim razlog da se njihovi rokovi poništavaju? Nije valjda da ni osoblje faxa nije načisto sa prostom odlukom u tri člana? Jesu li i oni "zalutali"?

Za objavu roka 7 dana ranije si u pravu. To je jasno kao dan.
Last edited by Belaj on 28 Nov 2013, 22:53, edited 1 time in total.
niho k.
Posts: 131
Joined: 03 Oct 2013, 09:38

Ako kažeš da sam nepismen,slažem se samo štos je u tome što ne vidim dobro.Drugo,da poništeni su svi rokovi u Novenbru i novi kad su objavkjeni su isti ostali za sve po starom režimo osim za bolonju,jer je zbog njih i poništeno...A ti si glavni u dizanju buna,a vjerujem da ne vidiš nikad knjigu,!Jedna je samo odluka donesena za stari režim i naglašeno je(za bezuslovni uois)ostalo je bolonja,jer je on zakonski,primarni način studuranja i gdje nije naglašeno da se radi o starom režimu radi se o Bolonjskom procesu,,Kad su ispiti Apsolventski za stari režim,nema 6-7 ljudi...itd.Dosta od mene,ti si pismen i upravu zato se žali i imaćeć sve što si protumačio kao strčnjak.Prihjatno!
Damsi
Posts: 4
Joined: 17 Sep 2012, 14:42

Pozdrav! Molim vas ako neko ima aps.rokove za decembar da mi pošalje obzirom da su izbrisani sa stranice fakulteta! Hvala puno,puno. Hitno mi je!  :moli: :moli:
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”