Bezuslovni upis

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
no_name007
Posts: 224
Joined: 12 Sep 2011, 14:40

nadam se i ja zbgo toga sto je dekan upoznat sa svime da nece biti nikakvih problema...
ritam
Posts: 10
Joined: 15 Sep 2013, 23:10

Ko je uopste predstavnik stare bolonje i starog rezima u USP-u? USP je pretpostavljam sastavljen od mladjih generacija, sto bi njima bilo u interesu da se zalazu za nas?? Pretpostavljam da neki profesori ne zele uopste raspravljati o nekoj tacki sjednice koja nije jasno precizirana, a tek glasati za istu!!!! Sutra ce poslati  :zamisljen:
Ne vjerujem da ce uopste poslati!!! :c053:
Malenaa231
Posts: 170
Joined: 29 Jun 2012, 13:51

I ja se nadaw da smo pod pitanje studenata nista vidimo se u srijedu u 11 kad je zakazana sjednica nadam se da cenas doc u sto vecem broju
edwin
Posts: 42
Joined: 26 Mar 2009, 23:51

Ja koliko zna Dzenan je stara bolonja tako da je on predstavnik stare bolonje, za stari sistem ne znam
reina
Posts: 69
Joined: 09 Sep 2009, 14:30

jako su vjesti nasi dragi predstavnici. svaki dan slusam najmanje 5 verzija price oko bezuslovnog. kako od njih tako i od drugih studenata koji su s njima razgovarali.. bas me zanima da li je uopste nas zahtjev uvrsten u jednu od milion tacaka dnevnog reda i u kojoj formi. smijesno mi je da se tako vazna tema nadje pod tackom pitanja studenata kad je to nas zahtjev za koji treba glasati a ne pitanje o kojem ce oni prodiskutovati i nikom nista.. kad treba organizovati brucosijade, turnire, izlete, i ostale vannastavne aktivnosti tu su glavni, a kad treba se zaloziti za zahtjeve, molbe, primjedbe studenata tu su jedna velika 0.
ius is best
Posts: 424
Joined: 23 Feb 2009, 00:01

Bezveze se raspravlja o tome, da li je pod ovim pitanjem ili ne, bilo kako bilo, svi 9. oktobra na fakultet, ima da bude aBd na dnevnom redu, kad je na drugim fakultetima, što ne bi i kod nas. Dosta je više ovakve politike ... Najgore što se o najbitnijim pojedinostima i problemima studiranja odlučuje pet minuta do dvanaest. Ista stvar je bila kad sam ja bio brucoš, dok je rahmetli Saltaga bio dekan. Sve do septembra pričali kako se mogu prenijeti dva predmeta u narednu godina, da bi nam rekli da možemo jedan, ali na kraju protesti i zahtjev je imao ishod u našu korist. Ista stvar i sa prof. Lučićem, pola školske godine svi usmeno, pola godine pismeno.Rade šta hoće, a studenti, po običaju, bez jedinstva, trpe, plačaju i šute. Još nam htjedoše naplatiti ove godine i puni iznos školarine u jednom iznosu, nek' zahvale Bogu što raja još studira, ne pada novac sa neba, a stopa zaposlenosti, sve znamo ...
Dolaskom 9. oktobra na fakultet ne treba da gledamo samo na ishod koji će nama odgovarati da pojedini dobiju koliziju ili bezuslovni upis, već na buduće dane, da se poboljša način studiranja samim tim, i da se studenti nešto pitaju.Ako već plaćamo, nek' uzvrate i nama neku korist od svega toga.
ritam
Posts: 10
Joined: 15 Sep 2013, 23:10

Slazem se kolegice reina, ja iskreno ne vjerujem nikakvim predstavnicima, ni studentskim, ni politickim, ni vjerskim jer bas tako za nebitne stvari svi su navedeni jako sposobni, odlicni retoricari, obecavaoci svega i svacega, a kad su bitne stvari u pitanju .......... :S
To je tako bitan zahtjev da ne mozemo biti u pitanjima studenata ... :S
no_name007
Posts: 224
Joined: 12 Sep 2011, 14:40

ipak ne treba da se svadjamo ovde i unosimo losu energiju. Na USP je da nas sto bolje predstavi, a mi MORAMO doci u sto vecem broju 9.10.!!!
Aida_ida
Posts: 238
Joined: 07 Apr 2010, 16:44

Ima na fb stranici "III godina -Pravni fakultet Sarajevo" informacija .Juce je kolega Dzenan Alic (pretpostavljam iz USP) napisao u poduzoj raspravi kakva je situacija .

Dio teksta

"Nece vam niko praviti problem prilikom upisa / obnove godine dok ne prodje sjednica , dekan mi je dao to obecanje na sastanku tako da strpljenje je sve sto se ocekuje od studenatata koji se ne ukljucuju u ovoj borbi, jer pojavljivanja sa ovakvim statusom i stavom na fb ili na fakultetu ,samo skodi svim ostalim studentima. Bicete o svemu pravovremeno informisani. Lijep pozdrav"


Nema potrebe da stvaramo negativne tenzije. Idemo svi 9.10 ,ako nas ne bude na dnevnom redu ,bice nas puno na fakultetu !!! Ako mislimo da nam ne moze pomoci niko ,mozemo pomoci sebi sami.
kp500
Posts: 615
Joined: 07 Jan 2010, 21:16

eto ga sad neće ni da raspravljaju o tome. Najbolje bi bilo kada bi se stupilo u kontatk sa USP i da se pojasni ova situacija jer cemu onda onoliko potpisi? Jel mi to ispadamo naivčine što uopšte 18 strana pišemo o ovoj temi na forumu? Još naši predstavnici izbjegavaju odgovore na pitanja kako kaže kolegica. Čuj nisu poslali pa kada su mislili poslati? Treba ih svakako i pitati da li se pod pitanjima studenata podrazumjeva i ZAHTJEV studenata za bezuslovni upis. također, sve mi se čini kako vidim na ostalim fakultetima, da je pitanje davanja bezuslovnog upisa u završnu godinu čista dobra volja članova NNV
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”