Plaćanje školarine na rate

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Pored toliko belaja vi lektorišete jedni druge. Preusmjerite tu energiju.
MaMe
Posts: 177
Joined: 27 Jun 2012, 16:58

Ovo se ne smije dopustiti studentima viših godina. Za prvu godinu razumijem
Nadam se da će USP reagovati
prandelli
Posts: 18
Joined: 09 Dec 2011, 09:55

Zadnje dvije godine je moglo. Valjda ce i ove. Mnogima je ovo pomoglo. Valjda ce reagovati neko od predstasvnika studenata.
bambi_88
Posts: 355
Joined: 23 Sep 2009, 11:19

Bezobrazluku na ovom fakultetu nikad kraja... nemam riječi... i stvarno ne znam što se žale kad na drugom roku prime sve ljude vanredno i više nego što piše na upisnoj kvoti da se prima broj vanrednih studenata i onda kao dosta ljudi odustane... pa naravno samo kad vidim one gospode na studentskoj dođe mi da upišem drugi fakultet... :k837:
malinaac
Posts: 129
Joined: 21 Oct 2012, 15:05

ovo je stvarno malo reci tuzno, ovakav odnos prema studentima...sigurno ce student 3 I 4 godine uplatiti ratu pa pobijec....placanje skolarine na rate nekome nista ne znaci ali ima I onih kojima mnogo znaci..
dade
Posts: 123
Joined: 12 Mar 2009, 18:39

nisam ni ja mogo na rate prosle godine :S .... ja se iznenadio kad su mi rekli da je moglo, studentska mi nije dala .... ko koga ovdje handri ja ne znam .... kako je krenulo kiseljak ce postat za ovu sumornu PFSA pricu Oksford .... i jeste ako se gledaju uslovi studiranja ... DONT SIKIRLI, BE HAIRLI .... :p026:
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

To me baš izenadilo, jer prošle godine je donesen zaključak da se može plaćati na rate. Ovdje na forumu je bio postavljen i urnek molbe, koji je raja printala i koristila za ovu svrhu.

Pravni fakultet u Kiseljaku, bar kada je u pitanju organizacija, je daleko ispred našeg fakulteta. Ne ulazim u to kako je polagati ispite, ali organizacijski smo nebo i zemlja.
SilveR
Posts: 5
Joined: 21 Jan 2013, 21:37

Potpuno je besmisleno ukinuti plaćanje na rate studentima 2 i 3 godine (osvrt na EFSA-u) a posebice studentima čiji je plan i program zasnovan na 4 ili 5 godina. Razumijem bojaz za početak (brucoši) pa je tu zaškoljica za upravu fakulteta, ali za više godine to je suludo.

Prošle godine je bilo riječi o tome da će se i na EFSA-i ukinuti plaćanje na rate, međutim to je samo ostalo kao pomen. Iskreno se nadam da i ove godine neće biti problema u vezi sa plaćanjem na rate.

Polako ali sigurno nam ukidaju olakšice, ali ne budite pasivni, preuzmite inicijativu!

Živjeli i sretno.
money
Posts: 17
Joined: 27 Oct 2010, 12:10

[quote="Mahalusa"]
Pored svih informacija meni oci bode ono 'radi sviju nas'.
Moj Boze! Ispricajte me..
[/quote]


nije ni vrijeme ni mjesto za ovo, ali jednostavno moram da ti dam informaciju koja te toliko bode u oci a  koju si trebala nauciti u osnovnoj skoli, a to je da neodredjena zamjenica sav u genitivu mnozine glasi svih, sviju i oba oblika su ispravna u bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku.
Pcelica Maja
Posts: 54
Joined: 20 Aug 2009, 23:28

Kod nas se vec odavno ne zna ko pije a ko placa,ali ovo je kap koja je prelila casu. Prvo,ovaj razlog koji su naveli ne bi im povjerovala ni djeca iz vrtica,ne mogu se papiri dici tek tako,prvo se izmire sve obaveze,zatim plati 50KM(toliko kosta podizanje vlastitih papira s fakulteta) i tek onda papiri u ruke. Tako sam bar cula,dakle nesto je drugo u pitanju.
Drugo,ako je vec tako s brucosima,a ne vjerujem,zasto mi ostali moramo ispastati?!
Trece,odakle damama i gospodi sa studentske pravo da odlucuju koje ce molbe zaprimiti a koje ne,svasta.
Za vas ne znam,ali ja pisem mail dekanu,da mu fino cestitam na drugom mandatu i da ga pitam zna li on sta se desava,a ako zna i odobrava je li svjestan u kojoj i kakvoj drzavi zivi,kakav je studentski nazovi standard ovdje,pa cemo vidjeti sta ce biti.Bilo bi lijepo da svi uradimo tako,za pocetam.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”