PFSA: Četvrta godina | Opšta diskusija

Podforum studenata četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
aidaim
Posts: 1547
Joined: 09 Jun 2010, 21:46

Ja sam zvala studentsku, rekli su mi da mi vanredni možemo ovjeriti godinu u toku cijele godine kad god hoćemo. A ima li papira na ekonomiji , vjerovatno nema ni kod njih ako kod nas nema? Ne mogu nam ništa govoriti za rok ovjere kad nemaju papira ima mjesec dana!
Blondie
Posts: 113
Joined: 08 Sep 2009, 08:08

Imaju potrebni formulari za ovjeru godine i na nasem fakultetu, na trecem spratu. Ja sam danas kupila.
minche001
Posts: 197
Joined: 17 Jul 2009, 13:30

zna li neko do kad se mogu prijaviti ispiti za majski, aprsolventski rok? do 1 maja?
amra 1
Posts: 448
Joined: 02 Oct 2009, 18:38

zamolila bih odgovorne da sve vazna obavjestenja vezana za ispite i novosti na fakultetu objavljuju i na ovoj stranici a ne samo na stranici IV godine (facebook) jer desava se da neke od njih uopste ne budu objavljene ovdje a neki od nas studenata se oslanja na studomat (primjer je posljednja obavjest vezana za MPP kao i zahtjevi koje je USP uputio NNV i s tim u vezi moguceg protesta nakon prvomajskog praznika).

ne bih zeljela da se moj post shvati kao napad ili slicno ali ovo pisem iz razloga sto nemamo svi fb profil pa time ne mozemo biti clanovi grupe IV godine tako da ne postoji nacin da saznamo vazne informacije osim na stranici fakulteta (koja svakako skoro i ne funkcionise) ili na studomatu.

u rubrici Desavanja na fakultetu postoji tema USP ali koliko vidim tamo se takve i slicne stvari ne objavljuju vec duzi period pa bi bilo dobro da se eventualno nesto ucini po tom pitanju ako postoji mogucnost.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Mislim da ipak pišeš na pogrešnom mjestu jer je tvoja kritika upućena USP-u prije svega, kao i profesorima/asistentima. :)

Koliko mogu da primijetim oni ne koriste zvaničnu internet stranicu www.usp.ba i to je prava šteta. Za vrijeme mog mandata ta stranica je ušla u izbor među tri najbolje stranice u BiH kada su u pitanju nevladine organizacije, ali nakon što sam napustio USP (decembar 2012.) objavljene su tek dvije vijesti. Opet kažem velika šteta, jer je stranica bila ažurna godinu i pol i žao mi je što nisu nastavili tim tempom, nego se fokusiraju na Facebook grupe koje nikako ne smiju biti primarni način komunikacije jer mnogo studenata ne koristi Facebook i nemaju pristup.

Što se tiče STUDOMAT.ba portala, sva obavještenja koja dobijemo, redakcija objavljuje na http://studomat.ba/rubrika/servis/pravn ... -sarajevu/ STUDOMAT ne može narediti profesorima i asistentima da nam šalju obavještenja, to je stvar njihove dobre volje. Neki sa nama sarađuju još od vremena bh-pravnika, neki ne sarađuju, a neki nas se sjete kada im je nešto hitno pa nam onda šalju obavještenja jer niko do studenata ne može brže doći i plasirati informaciju. :p031:

Ako neko želi da pomogne, neka se javi na Konkurs: http://studomat.ba/vijesti/info/7637/ Tim broji više od 50 novinara, ali najmanje je tu novinara koji studiraju na Pravnom fakultetu UNSA. :)
kaja
Posts: 198
Joined: 15 Feb 2010, 16:06

Novi USP je super  :D napokon stvari idu u pravom smjeru  :d055:
Kazuyoshi
Posts: 42
Joined: 02 Feb 2011, 00:00

[ironija]fantasticni su.med i mlijeko na fakultetu[/ironija]

:mrgreen: :h055:
kaja
Posts: 198
Joined: 15 Feb 2010, 16:06

Ironija je da ne podrzavas onog ko tebe predstavlja  :d055: Vidim neki prave vise profila kako bi sebe hvalili, svašta.
Last edited by kaja on 30 Apr 2013, 18:08, edited 1 time in total.
Belaj
Posts: 143
Joined: 14 Apr 2010, 16:15

@kaja:

Mislim da se prvo trebaš malo informisati na temu USPa u posljednjih 5-6 godina.

Prethodno rukovodstvo USPa sa MCTom na čelu je vratilo ugled i funkciju ovoj studentskoj organizaciji, nakon višegodišnjeg rasula, nerada i zloupotrebe od strane pojedinaca.

Drugim riječima, sadašnje rukovodstvo je naslijedilo uhodan sistem kojeg treba da nastave održavati. Koliko im to polazi za rukom, nisam siguran. Nemam FB, informišem se preko ovog sajta i zvaničnog sajta faklulteta (što je po meni najsigurnija opcija).
Post Reply

Return to “IV godina”