PFSA: Uvod u pravo Evropske unije

Podforum studenata treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
RomanLaw
Posts: 26
Joined: 09 Apr 2010, 19:06

Smirite se kolege,
samo nam Bog može sutra pomoći...

Možda u vidu da Misitu grom udari ili da dobije na lotu, u oba slučaja imamo dobar ishod, aaaa dok se to ne desi  :kava: :kava: :kava:
johnny
Posts: 147
Joined: 25 Oct 2009, 20:51

Pismeno su vam dolazila 6-7 pitanja,a sada vam usmeno dođe samo 1 pitanje,i opet vam ne valja. Ne znam,radite šta god hoćete što se mene tiče..
Julie
Posts: 1016
Joined: 29 Aug 2010, 21:30

Jeste kolega, ti si najpametniji i sve znas preko tastature ziv ti nama bio.

Ocekujemo te onda sutra na ispitu.  :d055:
amra 1
Posts: 448
Joined: 02 Oct 2009, 18:38

kolega ti se svakako ne pitas  :d055: hvala Bogu, jer ako bi se pitao, gdje bi bio kraj s ovim predmetom  :f010:
SamraD
Posts: 245
Joined: 27 Sep 2011, 13:21

[quote="johnny"]
Kolegice kakve vi veze imate sa studentima koji muljaju na ispitu ?? Vi radite i učite za sebe,a oni za sebe.Neki možda jesu nekad prepisivali,ali šta vas briga za njih,ukoliko tačno odgovorite na to jedno pitanje koje profesor postavi,nema šanse da će vas oboriti.Kolegijalnost među studentima na našem fakultetu je uvijek bila na niskom nivou..  :c053:
[/quote]

Kolegijalnost se samo kod nas definise podrskom nekome ko cini kriminalne radnje.
Da vise studenata reaguje na prepisivacke metode svojih kolega, ne bismo imali situaciju da nas bilo koji profesor naziva pogrdnim epitetima, pa i sami Misita. Svaki put odrzi predavanje o studentima koji se provlace na ovaj ili onaj nacin kroz studij. Sve vrijeme sam mislila kako je to nekorektno od njega, ali s obzirom na ovaj komentar vidim da covjeku treba cak pruziti i podrsku.

Toliko od mene na ovu temu.
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

[quote="SamraD"]
Ja da od sada bilo koga od studenata vidim svojim ocima kako mulja na bilo kom ispitu s tim bubicama, prijavila bih odmah. Covjece koje sero#e. Nikada necu zaboraviti jednu koku na ustavnom kod Duvnjaka s hrpom djonova u krilu i da je nju uhvatio sviju bi nas izbacio i oborio naravno.
[/quote]
I šta bi postigla da prijaviš tog studenta?
1.Ti misliš da profesori ne znaju da se prepisuje-i to svi profesori?
2.Nek ubace omatace vrlo jednostavno prekinu signal i završena priča-4 ometača 4 sale
3.Nisu studenti krivi što misita dođe na ispit i zavrati glavu i ne gleda šta mu studenti rade
Ja znam 20 studenata koji su prepisali od januara ovaj predmet i nikog ne bi odavao i nije mi krivo nimalo što sam ja učio ovaj predmet,a drugi pametni prepisali,trebao sam ga i ja prepisati,

pozzzzzzz ;)

Da smiješ prepisati i ti bi odmah uzela i prepisala ispit bez razmišljanja
Luzer
Posts: 11
Joined: 22 Sep 2012, 18:57

Johnny dupelisko maleni
amra 1
Posts: 448
Joined: 02 Oct 2009, 18:38

nuki, takvi ''studenti'' nakon zavrsenog studija vise na birou citav zivot, prezivljavaju od platica i penzijica jadnih roditelja, jer od straha od svog neznanja ne konkurisu ni na jedan posao... zato, prepisivanje - NE hvala ! i mislim da ne bi trebao govoriti u ime bilo kog drugog zasto i kako bi postupao...  :d055:

i mislim da je ovo otislo u nedogled a od teme Uvod u pravo EU ni habera  :mrgreen:

a kolegama i kolegicama zelim svu srecu sutra i da se rjese ovog problema zvanog Misita  :d055:
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Kolegica amra -neznanje na studente prenosi pravni fakultet primajući prekomjerni broj studenata koji i sami ne znaju zašta se školuju i koliko bitnu ulogu danas-sutra može imati njihovo obrazovanje u društvu,jer nap.neko ko kaže da pravno lice poslovnu sposobnost stiče punoljetstvom ne bi prišao više onoj zgradi,a kamo li i studirao dotični fakultet,a ko je dozvolio da se prime takvi studenti?

90 posto preemeta koje učimo nije pravno primjenjivo,nije efektivno.Većina predmeta je tu "nabacana"da se profesorima ispuni norma,a ne iz razloga što će nama trebati,jer tebi predmet EU i amsterdamski ugovor,mastrhitski ugovor,nica nikad u životu neće trebati.
Last edited by nuki_cika on 24 Sep 2012, 21:52, edited 1 time in total.
Gold
Posts: 276
Joined: 12 Apr 2010, 19:03

[quote="SamraD"]
Ja da od sada bilo koga od studenata vidim svojim ocima kako mulja na bilo kom ispitu s tim bubicama, prijavila bih odmah. Covjece koje sero#e. Nikada necu zaboraviti jednu koku na ustavnom kod Duvnjaka s hrpom djonova u krilu i da je nju uhvatio sviju bi nas izbacio i oborio naravno.
[/quote]

Pa trebate kolegice isto uzeti  u obzir da postoji velika vjerovatnoca da biste fasovali batine poslije ispita od te osobe koju prijavite.
Post Reply

Return to “III godina”