Informacioni sistem studentske službe - ISSS

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Jenny1406
Posts: 1671
Joined: 21 Nov 2009, 10:41

Pa ne mijenjam ni ja sifru, samo idem "povratak na glavnu stranicu"- kao MTC, ali mi je stvarno glupa ta promjena sifre. Pa kao da je sef Centralne banke. :D
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Jest,glupa je promjena te šife,.Samo što ja mjenjam šifru svaki put,a vodim evidenciju o šifri još jednog kolege koji nije odavde i šta mi se desi-poslao mi poruku sinoć da u prijavim neke ispite i sad se ne mogu sjetiti šifre kako je išla-već dva sata pokušavam da mu uđem u isss,a nikako da potrefim onu pravu :haha:
Ništa od sad zapisujem  :mrgreen:
Igac
Posts: 32
Joined: 27 Nov 2010, 00:08

Ja je vala ne mijenjam.  :kava:
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Mnogo studenata ima problema sa ISSS-om, jer su nestali prijavljeni ispiti za prvi termin junsko-julskog ispitnog roka. Dobio sam informaciju da jutros neki studenti nisu mogli da pristupe polaganju ispita baš zbog ovoga.

Ja sam u petak bio na studentskoj službi i pokušao da riješim ovaj problem sa studentskom službom, ali nažalost moj odlazak u prostorije studentske službe je bilo samo gubljenje vremena. U studentskoj službi sam dočekan krajnje nekorektno, neljubazno i sa podsmjehivanjem uz konstataciju „da ne znam koristiti računar“ i „da mi treba uputstvo kako se prijavljuju ispiti.“

Na skoro svakoj sjednici Nastavno-naučnog vijeća i profesori se žale na nefunkcionalnost sistema. Na jednoj od Sjednica je čak i dogovoreno da se nekoliko dana prije početka ispitnog roka objavi na internet stranici Fakulteta spisak studenata čije su prijave uredno evidentirane, kako bi studenti na vrijeme mogli reagovati ako ih nema na spisku te da ne izgube pravo polaganja ispita na tom ispitnom terminu. Također, na sastanku u Rektoratu 28.09.2011. sam upozoravao na ovakve stvari i propuste ISSS-a, međutim prof. Senad Burak jer tada prisutne uvjeravao da to nije istina.

Nestajanje položenih ispita iz rubrike, ne upisivanje ocjena pa čak i mjesecima nakon polaganja ispita, a evo sad i nestajanje prijavljenih ispita je zaista zabrinjavajuće. ISSS se plaća 20 KM na početku svake akademske godine, ali nefunkcionalan je i samo stvara probleme i nama i profesorima. Na Univerzitetu u Sarajevu je nekih 40.000 studenata. To je skoro milion maraka godišnje, a ovakve stvari se dešavaju.

Pokrenut ćemo inicijativu da nam na e-mail dolazi obavještenje tj. potvrda da smo uredno prijavili ispite. Kada može dolaziti obavještenje nakon što se obradi zahtjev za neko uvjerenje, može i za ovo.
Last edited by MarcusTulliusCicero on 03 Jun 2012, 12:19, edited 1 time in total.
Diesel
Posts: 627
Joined: 23 May 2009, 08:05

slazem se sa tobom MTC iskreno meni je svaki dinar vazan a jos kad skontam za koju nefunkcionalnu idiotariju dajem place mi se na drugim fakultetima ISSS savrseno dobro funkcionira npr . na ekonomiji od prvog dana kad se sistem uveo samo kod nas vjecito neki problemi i komplikacije...nadam se da ce nam barem nesto uspjeti ili ti spiskovi ili potvrda na mail :-)
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

A A jeste li vi to stvarno povjerovali da onih 10 ,20 maraka,ne znam koliko već dajemo za isss i 5 posto toga ode na održavanje isssa?Malo sutra
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Ne znam gdje ide, meni propada prvi termin junsko-julskog roka zbog njihove nesposobnosti.

Nema veze, ima i drugi termin i sve ću riješiti. Ali ću im od sada biti najgora noćna mora, sve dok se ne dovedu u red.
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Ide u njihove stomake :mrgreen:
Ja srećom nisam imao problema sa isssom do sad,mada se raja masovno žali.Očito im je to jedan od zadnjih prioriteta
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Evo postavljam vam dokaz da je ISSS nefunkcionalan i/ili da neko manipuliše.
Sestra je uredno prijavila ispite, o čemu svjedoči i slika ispod. Da biste vidjeli slike u punoj veličini kliknite na njih.

Image

Danas, prijavljenih ispita nema! Pogledati sliku ispod.

Image

Samo još da dodam da joj je jučer na ISSS upisana ocjena iz izbornog predmeta Osnove precedentnog prava, a ni te ocjene na ISSS-u sada nema!

Napominjem, Pravna logika sa metodoligjom prava je položena 03.06.2011. godine (taj datum stoji kao dokaz u indeksu), a kao što vidite sa slike iznad ta ocjena još uvijek nije upisana na ISSS. Zbog toga je sestra ove godine došla u poziciju da izgubi pravo na stipendiju, jer nije mogla dobiti uvjerenje o prosjeku ocjena.

Sutra je Dekan na Fakultetu, a sinoć mi je i odgovorio na moj e-mail. Nadam se da će ovo sutra biti sve riješeno. Nijedan student ne smije izgubiti pravo izaska na ispite!
Last edited by MarcusTulliusCicero on 04 Jun 2012, 16:28, edited 1 time in total.
Dzeniii
Posts: 428
Joined: 05 Jan 2010, 00:00

Što onaj kaže, raspad sistema :dunno:
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”