PFSA: Radno pravo

Podforum studenata treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Julie
Posts: 1016
Joined: 29 Aug 2010, 21:30

Nece vam biti samo esejska nego cete imati 20ak pitanja.
lissy
Posts: 150
Joined: 01 Nov 2009, 12:32

A sta je sa nama koji polazemo sad samo III dio...kakva je forma ispita? :D
anestezija
Posts: 429
Joined: 26 Jun 2009, 12:40

I integralno ce biti test garant.. Pazite sta sam rekla. :)
Julie
Posts: 1016
Joined: 29 Aug 2010, 21:30

Vrlo moguce, jer Jasminka uvijek promjeni sve sto kaze.
Ja i pricu o 5 pitanja za nas kojima je ostao III dio nikako ne kupujem. :mrgreen:
pravnik_123
Posts: 572
Joined: 20 Jan 2010, 16:24

Kolege, sto sebi bespotrebno komplikujete stvari? Ko da ne znate da profesori citaju ovaj forum. Nemojte poslije da se cudite sto se obara, ili sta vec. Znate kako to vec ide na nasem faksu. A prof. ako je rekla da ce biti esejski, bice! Ako vam nesto nije jasno otidjite na konsultacije pa se raspitajte, ne ukopavajte bez veze druge ljude suvisnim komentarima !
anestezija
Posts: 429
Joined: 26 Jun 2009, 12:40

E jesi mi pametan, a mi svi glupi. Izvini, ali ja bih jako voljela da profesori malo VISE citaju ovaj forum. Mozda bi onda imali malo vise sluha za studente. Ako jedan profesor i asistent daju studentima totalno razlicite informacije o polaganju ispita iz istog predmeta, samo sedmicu dana pred ispit, onda konsultacije tu nemaju smisla.

Profesorica je vise puta u toku ove godine pokazala da se u nju ne moze pouzdati sto se tice informacija, tako da ne znam zasto ne bismo sumnjali i ovaj put. Kao sto rekoh, neka i citaju, da hoce malo shvatiti da su nasi komentari i ovdje i na predavanjima konstruktivne kritike upucene njima i da bi trebali malo povesti o tome racuna.
pravnik_123
Posts: 572
Joined: 20 Jan 2010, 16:24

Kao prvo kolegice ,NIKOGA JA NISAM NAZVAO GLUPIM, tako da bi bilo lijepo da prije nego sta napisete najrpije procitate post iznad vas, ipak ste buduci pravnik pa bi vase tvrdnje trebali zasnivati na CINJENICAMA! Jos manje sam imao namjeru da se raspravljam ili da nekoga vrijedjam, nego sam vam uputio prijateljski savjet svima, zato sto znate kakav je nas faks. Svako negativno misljenje tipa ''rekla-kazala'' upotrebljava se protiv nas studenata, poostravaju se kriteriji, prof. citaju forum. Slazem se da svako ima pravo na svoje misljenje, samo vam kazem , desavalo se, tako da sam bio kolegijalan, pa vas fino upozorio. A vi, kako god hocete ;) Lijep pozdrav!
anestezija
Posts: 429
Joined: 26 Jun 2009, 12:40

Prva stvar, ovaj prvi dio poruke ti je skroz nepotreban, necemo sada tjerati mak na konac, niti smo djeca, znamo svi citati izmedju redova.
Drugo, hvala na upozorenju, ali ne mislim da je kolegijalno i fino reci da su neciji komentari suvisni i da ukopavaju druge studente, kao i da zbog istih profesori obaraju.
Takodje ne bih da se raspravljam dalje, samo cu jos da dodam da ako je tako, tj. ako profesori poostravaju kriterij zbog komentara na forumu, dotakli smo dno dna.
Ako pouzdano znas koji su to profesori, reci.

Sto se tice radnog, ako neko ima materijal sa predavanja kad smo radili Evropsko radno pravo, neka stavi ako nije problem. Ja sam pisala jedan dio, ali nemam sve, a znam da se dosta razlikuje od knjige. Hvala unaprijed. :)
zlatokosa
Posts: 421
Joined: 01 Oct 2009, 12:39

Kolege, molim vas bez tenzija... Pišite u prijateljskom tonu!
xman
Posts: 272
Joined: 12 Apr 2010, 10:33

Profesorica Radnog  je jedna od najkoreknijih na Pravnom fakultetu.Sama organizacija ispita je savršeno urađena,zna se satnica kad ko polaže tako da nema čekanja na ispitu zato pohvala...Drugo kriterij za ocjenjivanje da te neko pusti sa 40 bodova da položiš parcijalu pa to te rođeni roditelj ne bi pustio,neki drugi profesor će te oboriti ako imaš 54 od 55 bodova za 1 bod ćeš pasti i zato velika pohvala i veliko joj HVALA...
E dosad sve što je profesorica rekla i za parcijale koliko će pitanja biti na parcijalama bilo je,tako da ne vidim razloga što ne bi bilo i sad na ispitu.
E sad ovdje ima studenata na forumu koji su se prepali Radnog i ne znaju kako će ga položti  a nimalo nije naivan ispit da se olako shvati lahko će se položiti,nekim studentima profesorica nevalja,neki nisu zadovoljni kriterijom ocjenjivanja što je za prolaz potrebno 40 bodova,neki bi i niži kriterij...
Svi bi mi da ne učimo i da polažemo ispite ali to teško ide...Zato ko bude učio on će SIGURNO položiti 24.Radno i ne treba da se brine i da kuka na profesore kako nevaljaju itd te gluposti,a ovi koji ne uče oni će čitavu godinu kukati i godina će im u kukanju proći...
Last edited by xman on 20 Jan 2012, 03:36, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “III godina”