PFSA: Treća godina | Opća diskusija...

Podforum studenata treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
lissy
Posts: 150
Joined: 01 Nov 2009, 12:32

[quote="dora"]
Da, do 15.12. se trebala uplatiti II rata...
[/quote]
Ja to isto nisam znala...pa moze li neko potvrditi da li su isti brojevi onih ziro racuna na koje se treba to sve uplatiti =)
Diesel
Posts: 627
Joined: 23 May 2009, 08:05

termini za prijavu ispita na isss-u su drugaciji od onih na oglasnoj ploci..i sta sad?da ih prijavim ili ne?pozz
Alen89
Posts: 2136
Joined: 01 Jul 2009, 13:49

@Diesel
Znas sta ce ti se desiti ako ne prijavis ispite! :D Tako nista ne pitaj, i prijavljuj to! :)
Vjecni studos
Posts: 428
Joined: 14 Apr 2010, 12:59

Moze mi ko reci kad su vjezbe iz Obveznog i dal imaju sutra predavanja iz Radnog prava.
Diesel
Posts: 627
Joined: 23 May 2009, 08:05

Alen89 ...hvala evo prijavila sam sve mi je zbrka sad prvo jedni termini za ispite pa onda drugi zatim odluka da vanredni polazu poslije 17.00h jos kad dobijem taj raspored ...a Duvnjak kaze kod njega se polaze po starom terminu...hahahah zivot je lijep:-)
Julie
Posts: 1016
Joined: 29 Aug 2010, 21:30

Pitah na temi o radnom ali nema odgovora pa da i ovdje pokusam, zna li iko ima li sutra navodno tog predavanja iz radnog? Jer izgleda da niko ne zna nista o tome osim kolege koji je napisao da su sutra predavanja.
leila leila
Posts: 362
Joined: 16 Jun 2010, 14:51

al prof je nesto govorio ako prijavimo a nismo ocistili dr.god da ce se ispit ponistit (finansije) da li je to tacno?
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Ne znam šta je profesor govorio, ali ništa se neće poništiti!
solus21
Posts: 48
Joined: 24 Sep 2009, 22:25

Zdravo!

Imam pitanje, prije svega za ljude iz USP-a, ali i za ostale. Kako ćemo prijavljivati ispite na isss-u, a nismo "očistili" godinu, odnosno na koji način uopšte trebamo  pristupiti ispitu?
Donešena je odluka da možemo polagati ispite bez obzira na prethodnu "neočišćenu" godinu (na kojoj su svi studenti veoma zahvalni, da se razumijemo), ali nisu donesene nikakve instrukcije za realizaciju iste.
Svaki profesor ima neku svoju priču u vezi ove odluke i svi je različito tumače.
Danas je došlo do eskalacije na predavanjima radnog prava upravo zbog ove odluke. Na kraju smo došli do općeg zaključka da mi iz radnog ipak ne možemo pristupiti završnom dok ne položimo ispite iz prethodne godine jer profesorica ne želi upisivati ocjene na kraju indexa i njoj, citiram, "ne pada na pamet da falsificira datum polaganja ispita". Što će reći, ako možete prijaviti na isss-u, kao što i možemo, prijavite ispite i izađite na njega, ali time riskirate da vam datum položenog ispita iz radnog bude raniji nego datum položenog ispita iz prethodne godine. 
A kao što je poznato da to uopšte nije dobro, budući da to nije u skladu sa zakonom i da vam se zbog toga, kada budete trebali dobiti diplomu, mogu poništiti ispiti.

Malo je bolja situacija kod drugih profesora, koji će nam ipak htjeti upisati ocjene na drugi datum nakon što položimo ispite sa prethodne godine. Međutim, ostalo je nejasno kako ćemo prijaviti ispite. Prof. Bikić je rekao da ne prijavljujemo na isss, nego da donesemo popunjenu prijavnicu nekoliko dana prije ispita. Ali šta je sa ostalim profesorima?

Nadam se da sam se dovoljno jasno izrazio i da će neko moći dati odgovore na ova pitanja.
mido117
Posts: 312
Joined: 07 Jan 2010, 09:36

ja sam prijavio ispite preko iss ,koje planiram izac u januarsko februarskim,a odluku da mozemo polagat i da ce nam se na kraj indeksa ocjene upisivat je donio dekan a ne profesori stvarno neznam sta je njima.a jel to sad prof radnog pravi probleme nista drugo od nje za ocekivat??
Post Reply

Return to “III godina”