PFSA: Građansko procesno pravo - stari sistem

Podforum za studente koji studiraju po starom nastavnom planu i programu.
jaca2007
Posts: 23
Joined: 30 Sep 2009, 19:01

jedno pitanje,jel mogu izaci na taj dodatni rok i oni koji nisu nikako polagali gpp??????????
sheta
Posts: 18
Joined: 09 Jun 2011, 21:50

profesor je rekao da ce svi moci izaći na taj dodatni rok...
Chmoljo
Posts: 99
Joined: 30 Sep 2009, 17:15

Danas sam bio kod dekana.

Moj slučaj - stari sistem, položio sve iz treće, i položio prvu parcijalu, za koju tražim da mi prof. Bikić prizna.

Dekan je rekao da sam prvi koji mu se obratio sa ovom situacijom (dosad su mu išli samo oni koji su imali upisane ocjene na kraju indeksa), i rekao je da će već danas ili najdalje sutra porazgovarati sa prof. Bikićem, i dogovoriće se šta i kako.

Dekan u četvrtak putuje opet, tako da će to najvjerovatnije i odraditi da ne čekamo previše.

Što će reći da nam je opet ići kod prof. Bikića, a što sam ja i planirao u ponedeljak, čisto da dobijem potvrdu je li sve završeno što je trebalo biti, i da pitam prof. Bikića za datum tog termina, ako ga je već eventualno odredio.

P.S. Još danas, ispred dekanata, dobih kompliment od jedne simpatične kolegice da sam štreber :biggrinlove: Ne može čovjek serbez ni kariranu košulju obući više...  :f010:
Didy
Posts: 305
Joined: 28 Sep 2009, 14:34

a sto ce studenti kojima nije cista godina a imaju položena dva dijela,jer prof.Omanovic nije dozvoljavao studentima starog sistema polaganje treceg dijela i upis ucjene na kraju indexa bez ciste godine sto je naravno bolonji bilo dozvoljeno,i ako sad uzmemo u obzir da je usvojena odluka o polaganju ispita bez ciste godine onda se i nama trebaju priznati parcijale i dozvoliti da polazemo treci dio,ja poznajem mnogo studenta koji su u navedenoj situaciji!?
Chmoljo
Posts: 99
Joined: 30 Sep 2009, 17:15

Didy, ako si u mogućnosti, probaj sutra naći dekana. On je jako ljubazan čovjek, i onakav je kakvog ga se sjećamo kao profesora koji nas je ispitivao.

U sekretarijatu mi je već rečeno da je najbolje da svako dođe sa svojim problemom pa da se dogovori sa dekanom, šta i kako dalje. Kao što napisah, dekan nije vejrovatno ni imao na umu ovu situaciju u kojoj sam ja bio. Tako da ti je najbolje da ti to tako vidiš.

U četvrtak će ti već biti kasno, jer on opet ide na službeni put.

Ima puno varijacija problema sa GPP-om, tako da bi svi trebali da odu za svoj problem, ako već neko nije imao isti i bilo mu riješeno. A možda će se dekan i prof. Bikić već sami dogovoriti šta će sa slučajevima poput tvog.

Svakako se nadam da će biti u tvoju korist i ostalih kolega.
NeZ
Posts: 346
Joined: 05 Dec 2009, 10:24

dal neko od ovih sto je predao index na studensku da mu dekan upise ocjenu iz gpp je slucajno danas bio na studentskoj,da je podigao index da mu je to zavrseno?mene zanima posto ja sutra moram podici index treba mi za ispit.
Didy
Posts: 305
Joined: 28 Sep 2009, 14:34

hvala  kolega Chmoljo mnogo,ali danas je vec jedan kolega pitao za moj slucaj i dekan nije dao konkretan odgovor,a ja nisam iz Sa tako da mi je  daleko doci i pitati sto ce biti a da ne dobijem odgovor,a vjerovatno ce nam ponistiti jer nemamo cistu godinu,jeste da je nelogicno zbog odluke o polaganju bez ciste godine,ali...!pozz
Belaj
Posts: 143
Joined: 14 Apr 2010, 16:15

Moze li neko napisati kakav je format ispita kod prof. Bikica?

Cuo sam da je pismeno. Da li je kao na obligacijama, isprintana pitanja u obliku testa, sa predvidjenim prostorom za pisanje? I koliko je pitanja (stari sistem)?
art vandeley
Posts: 196
Joined: 08 Jun 2010, 15:34

Jeste , pismeni ispit iz GPP-a je slican kao na obligacijama , bude 10 pitanja po 5 iz parnicnog i vanparnicnog...Za prolaz dovoljno 6 potpunih odgovora. Valjda je tako i za stari sistem posto sam ja bio jedini bolonjac koji je polagao ovaj ispit...
Belaj
Posts: 143
Joined: 14 Apr 2010, 16:15

Hvala na info.

btw. nije bilo pitanja iz izvrsnog postupka?
Post Reply

Return to “Stari nastavni plan i program”