Peticija za bolje uslove studiranja

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Locked
Vergillius
Posts: 186
Joined: 27 Oct 2010, 16:49

Nigdje veze to da se mora forsirat usmeni ispit, jos posebno u nasim uslovima, kad te profa moze izbiflat kako hoces . Sto se tice razvijanja nekakve pravnicke elokvencije i sl. sve to mozes lijepo ispraksirat na casovima vjezbi, seminarskim radovima i sl . Pukim odgovaranjem na postavljena pitanja profesora koja si napamet nastrebao, ne vidim tu prostora za nekakvo manevrisanje u kvaliteti odgovora ili " izvlacenju " kad dobro znamo da velika vecina profesora trazi ono sto kaze " po knjizi " odgovor . btW, koliko god pismeni izgledao tezi, manje je stresan, imas vremena da se sracunas i razmislis, jos pogotovo sada kada osnuju tu komisiju za pracenje ocjenjivanja ili sta vec . Toliko
mayya
Posts: 12
Joined: 10 Jan 2011, 19:21

svaka vam cast za to sto ste uspjeli za to da se mogu polagati ispiti iz naredne godine ako nije cista prethodna.. samo imam jedno pitanje u vezi toga... da li se mogu polagati svi ispiti bez obzira na to koji su nam ostali ili ce biti neka "lista vezanih predmeta" nesto sto se spominjalo prije na prethodnim stranicama ovdje ??
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Nema liste vezanih, tj. uslovnih predmeta. Možeš polagati sve ispite bez ikakvih ograničenja. :)
mayya
Posts: 12
Joined: 10 Jan 2011, 19:21

jaoooooo predobroooooooooooooooo:D ma eeee SVAKA VAM CASTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!  :D :D :D :D :D
ajlla
Posts: 4
Joined: 23 Sep 2009, 15:30

..e stvarno, ali stvarno RESPECT za ovo sto ste uradilii...sada je uslov, ustvari, i dobio neki smisao... koliko to samo znaci...uzimajuci u obzir da je npr.na 2.godini Ustav sve kocio(cast izuzecima) i da je prenos citavog Ustava 2 znacio najverovatnije obnavljanje 3.godine, ovo ne da znaci nego je mozda i najbitnije sto je do sad postignuto... Hvala puno svakom ko je doprineo... ova informacija mi je popravila dan...ma sta dan, zivotttttt... :D
Soap
Posts: 316
Joined: 19 Jan 2010, 23:29

Evo da i ja čestitam i zahvalim svim kolegama koji su uspjeli izboriti ove pogodnosti.Svaka čast! :bravo:

Što se tiče debate pismeno/usmeno ja također smatram da Pravni fakultet mora imati kombinaciju i jednog i drugog i da je usmeno vjerovatno i bitnije.A šta je lakše,to je vrlo diskutabilno i zavisi od profesora i kriterija.Ako me i fakultet nije naučio govorničkim vještinama,naučio sam sam sebe,sve što učim - učim naglas.
Lady90
Posts: 10
Joined: 21 Jan 2010, 12:47

[quote="MarcusTulliusCicero"]
Obavještenje o ishodu sastanka u Rektoratu
http://epravo.ba/pravni-fakulteti ... jevo/2971/[/quote]

hvalaaaaaaaaaaaaa  :biggrinlove:  :bravo: :bravo: :bravo:
va_na
Posts: 136
Joined: 01 Mar 2010, 21:25

Kad stupa na snagu ova odluka o pismenim ispitima ( kad počinje primjena ) - sad, kad osnuju ovaj Odbor ili u januaru 2012.?
Majaaaaaa
Posts: 106
Joined: 19 Nov 2009, 20:36

Drage kolege, svaka čast, novo rukovodstvo usp-a je dokazalo da mogu, znaju i hoće. Međutim, mislim da još uvijek ne bismo trebali isključiti proteste kao ideju jer kad sve sagledaš i nisu baš bili darežljivi.
Što se tiče pismenih ispita, sumnjam da će neki od prof., koji čitav svoj nastavni vijek pitaju usmeno, to promijeniti.
A polaganje bez čiste godine... Te ocjene se upisuju na kraj indexa, a traju jednu akadem.godinu, što zanči da bi se lako moglo desiti da studentima koji prenesu 1 ili 2 teška predmeta u narednu god., ne očiste do kraja i ponište im se ocjene. Pa, ja znam nekoliko ljudi koji su prenijeli oblig. u 4. i još ih nisu položili.
Još jednom, svaka čast i za ovo, u svakom slučaju je napredak, ali šta mislite da nastavimo borbu?
Neshkash
Posts: 184
Joined: 04 Nov 2010, 18:47

svaka cast na ovome!
Locked

Return to “Događanja na fakultetu”