Peticija za bolje uslove studiranja

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Locked
Lucy
Posts: 223
Joined: 14 Oct 2010, 12:56

Svaki put kad vidim da se povecao broj potpisa radujem se kao dijete :) Iskreno se nadam da ako dodje do protesta svi ovi koji su se potpisali bit ce spremni i da izadju na ulicu i zahtijevaju svoja prava.Jer ipak lako se potpisati,valja nesto poduzeti,ja ne vidim cega se to mi studneti plasimo,sta nam mogu,niiko nam nemoze zabraniti nesto,a nemogu se ni izboriti protiv nas 1000 tako da bi nam morali udovoljiti ... :mrgreen:
nazz
Posts: 68
Joined: 20 Jul 2011, 22:40

1.000 potpisaaaa :) :) svaka cast incijatorima peticije,a vala svaka cast i nama :) :)
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Cyber-kolegijalnost na zavidnom nivou. :) Hvala svima koji su potpisali peticiju! :)
hare_krishna
Posts: 659
Joined: 11 Oct 2009, 21:05

O-o ima da nam ispune sve zahtjeve... Sad ima opasno da se zamisle  :D
Berich
Posts: 417
Joined: 09 May 2010, 20:15

:f045: hajmo ruke gore 1017 oleeeeeeee  :cheer: MTC zasluzio si da ti se ruze ovako bacaju pred tebe  :a106: ovaj smajli si ti :P :D svaka cast za ovo sto radis za sve nas ....
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Berich, nema na čemu. Ovaj portal je prije svega u službi studenata i tako će ostati sve dok bude postojao. Naravno, da bi se nešto uradilo potrebna je kolegijalnost. Ovaj put smo pokazali da smo kolegijalni, i studenti i USP i BHP. Nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Najveća peticija u historiji PFSA je zatvorena. Ukupan broj potpisa: 1036 :)
Hvala svima koji su podržali ove zahtjeve i potpisali peticiju. Više informacija sutra na epravo.ba. Pratite nas! :)
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

MTC-da si ranije otvorio peticiju bilo bi i 1500 potpisa sigurno.
Ako ne prođe peticija obavezno moramo preći na konkretnije mjere,pa cak i bojkotovati nastavu ako je potrebno-zašto da ne :)?Sad kad smo u ovo krenuli idemo do kraja,ne treba odustajati.SAD ILI NIKAD :mrgreen:
ßOSS
Posts: 1
Joined: 05 Sep 2011, 00:11

Sadrzaj peticije pazljivo sam procitao i mogu da kazem sljedece: Ovo zalaganje za dobrobit svih studenata naseg fakulteta je fino i nadasve korisno. Ovo jeste ista prica koja se ponavlja svake godine, vidim da ove godine niko ne predlaze bezuslovan upis u vise godine studija, a sto je bilo prije, stoga licno smatram da je potrebno sto prije i konacno postici TRAJNO RJESENJE oko ovog pitanja za sve buduce generacije! Naime, prateci situaciju na mnogim evropskim univerzitetima/fakultetima, ovo pitanje uredjeno je tako sto je studentima dozvoljeno da prenesu u narednu godinu studija odredjeni broj ECTS bodova/kredita (naravno da je i kod nas tako), ali s tim da je ovdje ovaj iznos VECI. Radi se o 15-20 ECTS (zavisno od drzave), pa bih ovim putem porucio: zasto se i kod nas ne bi mogao primijeniti ovakav sistem za rjesavanje ovog pitanja/problema, a i povoljniji je od trenutnog prijedloga (nekom bi to bilo 3, nekom mozda 5 ispita, zavisno koliko nose ECTS)!?? Molicu da se ovaj prijedlog uputi na ozbiljnije razmatranje studentskoj delegaciji, koja ce nas predstavljati!! Jos bih dodao u vezi spomenutog clana 68 Zakona... gdje je ovaj clan (i vjerovatno mnogi drugi povoljni za studente) bio prije, zasto ja, a vjerovatno i vecina ostalih, nisam nikada cuo za njega, procitao... a tako je bitan!?! U tom pogledu, sve negativne kritike i moje licno ogorcenje ide na racun clanova USP-a, jer su, ako iko, oni mogli znati za ovo, a nikada do sada nisu plasirali nama, ostalim studentima ovo, mozda i najbitnije, PRAVO! Uglavnom, neka se na ostvarivanju ovog prava posebno poradi!! I jos jedno pitanje/sugestija: zasto se nikada nije pokrenulo pitanje gdje je zavrsila uplata svih studenata za ISS, one godine kada je portal trebao profunkcionisati, a nije, i dalje smo placali potvrde po 2 KM, pored toga, zasto (ako ste objavili nekada, ja nisam informisan, jer sam novi clan)??? ... sve sto studenti zatraze, NE SMIJE BITI ODBIJENO, to nek' svako zna! Ako treba, ja cu prvi doci i leci nasred ceste ispred fakulteta, kako bismo ostvarili bolja prava generacija koje dolaze poslije nas! Moja podrska, u svakom slucaju, NECE IZOSTATI!!!!!
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Dekan danas nije bio na fakultetu, pa će sastanak najvjerovatnije da se održi u srijedu jer tada dekan ima ispit i trebao bi se pojaviti na fakultetu. Tako da više informacija možete očekivati u srijedu.

Da se ne bi širile neprovjerene i netačne informacije ovu temu ću zaključati, sve dok ne bude zvanično saopštenje.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Održan je sastanak sa dekanom prof. Petrovićem, koji je odlučio da se konačna odluka o zahtjevima studenata za bolje uslove studiranja donese na sjednici NNV-a 14.09.2011.
Locked

Return to “Događanja na fakultetu”