PFSA: Ustavno pravo I

Podforum studenata druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
samsung11
Posts: 97
Joined: 08 Sep 2009, 00:33

Ono nije ispit, ono je golgota. Niti nesto naucis, niti te je briga na kraju. Kao sto kolegica iznad rece, smijesan je, zabavan ali samo u trenutku. Dok ne pocrveni i ne pocne sa ispadima. Ja sam licno prisustvovao kad prof. Ajanovica naziva kretencinom kod koje se uprava polozi za 7 dana ucenja, jer to po njemu ne moze bez minimum 8 mjeseci. Dekana nazva budalom koja ne zna svoj posao. Prof. Lucica, Golica, Saltagu i Omanovica mafijasima i lopovima.

Nakon zahtjeva studenata iz Tuzle da kod prof. Ajanovica polazu Upravu nazvao ih je "bagrom koja mu zabija noz u ledja". I mogao bi ovako do ujutro.

Svakog studenta koji mu se ne svidja, ili mu je nesto rekao sto mu nije po volji je ogovarao ostalim koji su ostali u kabinetu. Itd...

I meni je u pocetku bio smijesan, nakon 3 puta sam skontao da vrti i ponavlja uvijek isto. Meni nije legenda, niti bilo sta dobro. O ustavu me nista naucio nije, niti mi je sta ostalo.

Treba tu neko puno mladji i sposobniji. Njegovo vrijeme je davno iza nas...
krcko
Posts: 42
Joined: 24 Mar 2010, 07:41

kolega svaka cast!  :bravo:
Ne mogu nista dodati na tvoj post. Kratko i jasno...  :d055:
amaros
Posts: 124
Joined: 26 Sep 2009, 03:36

koliko sam shvatio generacija upisana u 2. godinu nema dva roka dok ostali svi imaju?
Lisaa
Posts: 5702
Joined: 28 Dec 2009, 10:56

@ amaros
ako mislis na one upisane prvi put sada u II godinu onda da, samo ta generacija nema 2 roka :h730jio:
kaja
Posts: 198
Joined: 15 Feb 2010, 16:06

Samo cu postaviti jedno pitanje, da li vi mozda pricate o profesoru Duvnjaku koji vam je svima dao jedan gratis rok u aprilu, za razliku od nekih "boljih"profesora "koji to nisu bili u stanju? Aferim studenti.
ally mcbeal
Posts: 790
Joined: 20 Jan 2010, 12:23

ma dajte, ljudi, zar je potrebno sada raspravljati o profesoru? on je ok u jednu ruku jer daje vise rokova, ali cinjenica je da vise ljudi uci ustavno maltene napamet da zna da ce ga poloziti, a ne na nacin da se trudi shvatiti sustinu, jer nacin polaganja zahtijeva da se uci sto opsirnije, a ne da se izvlaci sustina. da se posluzim rijecima nekog od kolega, aferim, :)
AneLaA
Posts: 259
Joined: 31 Jan 2010, 18:51

Da se razumijemo, evo ostala mi je jedna glava Ustava I , ali ne daj Bože da me neko pita nešto iz prethodne četiri, s obzirom da zaista pojma ne bih imala. Razlog je učenje napamet, jer se drugačije (bar iz mog iskustva) ne može položiti. To je ono što mi se ne dopada kod ovog profesora i ovog načina ispitivanja, čak se i ne trudim da shvatim šta pričam, samo "bubam" suhoparne rečenice iz knjige.
A to što je dao jedan rok u aprilu, evo uzeo nam je u septembru, tako da se tu ne treba suviše hvaliti. Sve u svemu, ovaj predmet ( Ustav I i II) oduzima toliko energije, da se jedva stignemo pozabaviti sa 11 drugih !
Ali, nažalost, ne možemo ništa promijeniti, tako da nam je suvišna ova sva polemika.
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Hahaha,a zamislite kako bi tek teže bilo da ste morali uciti svih 5 glava za jedan rok i odatle dobijete 2 ili 3 pitanja i završite ispit za jedan rok.Još kod duvnjaka :mrgreen:
Onda bi još teže bilo
samsung11
Posts: 97
Joined: 08 Sep 2009, 00:33

Tugo jesenja, nije on meni ni nikom dao nikakav gratis rok, nego je napravio bauk od ispita mimo svih pravilnika i zakona i provodi svoju samovolju usprkos svim pritiscima koji dolaze od strane dekana i studenata.

Ja sam samo kod njega ispit polagao i spremao 8 mjeseci. I mislim da u zivotu nisam nista gluplje radio od danonocnog ponavljanja recenica iz skripte.

Al vidim, streberima je lakse bubati napamet nego koristiti mozdane vijuge i konstruktivno razmisljati.

Al doci ce i njemu kraj nekad...necu pisati kakav mu kraj ja od srca zelim...
AneLaA
Posts: 259
Joined: 31 Jan 2010, 18:51

Da se nadovežem na ovo što reče kolega u postu iznad mog "streberima je lakse bubati napamet nego koristiti mozdane vijuge i konstruktivno razmisljati. "  sva frka se i diže oko toga što 90% studenata NE VOLI "bubati" napamet, već fino svojim riječima i svojim razmišljanjima pojednostaviti lekciju i doći do zaključaka. Ali kod profesora Duvnjaka to NIJE moguće, jer ako obori djevojku jer nije rekla da nisu mogli sletiti u London zbog magle, to je očit pokazatelj da želi rečenice iz knjige i da ti možeš koristiti svoje moždane vijuge do sutra, ali on će te oboriti jer mu nisi doslovno prenio rečenicu iz knjige.
Ja bih lično više preferirala da nam da jedan rok da položimo 5 glava i da nam iz tih 5 glava postavi 2-3 pitanja, a ne ovako da se oteže glava po glava i za svaku glavu ti postavi pitanje, a kako je uveo praksu, počesto i podpitanje.
Kako god, nekom ovaj sistem odgovara, nekom ne i ne vidim logiku što se mi ovdje raspravljamo, jer očito nećemo promijeniti ništa. Sjedni, nabubaj knjigu od a-ž položi i više se ne osvrći :D 
Post Reply

Return to “II godina”