PFSA: Obligaciono pravo - opći dio

Podforum studenata treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
NeZ
Posts: 346
Joined: 05 Dec 2009, 10:24

dal neko zna kad je prvi termin iz obligacija posto su izasli rokovi?
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

Po nekoj mojoj pretpostavci prvi termin bi trebao biti 5 septembra,a drugi 19 :)
zelenoooka
Posts: 71
Joined: 06 Apr 2010, 00:25

[quote="NeZ"]
dal neko zna kad je prvi termin iz obligacija posto su izasli rokovi?
[/quote]
12.09.i 26.09. u 13 sati opci dio u 14 posebni
olalaa
Posts: 27
Joined: 01 Dec 2010, 23:02

Hoce li mi neko iskreno reci,da li se opci dio moze poloziti ako se ona pitanja dobro nauce??? I molim one koji imaju iskustvo da odgovore,a ne samo oni koji predpostavljaju...hvala na pomoci i savjetu...pozzz
nihadk
Posts: 143
Joined: 05 Apr 2010, 16:55

uporedo ići pitanja i knjigu ,
EminaEdin
Posts: 26
Joined: 21 Feb 2011, 10:19

koliko treba vremena da se spremi posebni dio al da se baš dobro spremi ,za prolaza mislim :)
Harvester_of_Sorrow
Posts: 364
Joined: 04 Feb 2010, 14:48

Teško pitanje...:D Po meni je obligacije teško spremati 5 dana prije po čitave dane učiti. Onako lagano počneš čitati nekih 20-ak dana prije, po dva sata, tako da ti učenje ne bude teret i da se sve polako slegne do ispita. Znači 20+ dana po 2 sata je po meni sasvim dovoljno da se sa razumijevanjem nauči.
nuki_cika
Posts: 1689
Joined: 06 Aug 2010, 22:30

A daj kolega molim te kakva ti je to prica?
Čuj 20 dana treba i to po 2 sata čitanja,pa ne bi zapamtio ni gdje se šta nalazi,a kamo li naucio.
Da si rekao po 5 sati učenja dnevno,pa hajde i povjerovao bi ti,a onako... :h055:
Ja kad pročitam lekciju ja sam nju razumio,ali kod njega ti nema filozofije kao što je poznto,kako piše u knjizi,tako treba i na ispitu.U ostalom naknada štete je proširena,pa je to dosta više za uciti.
Da ti dobijes na ispitu esejsko pitanje u obliku lekcije,pa pišeš koliko znas ok,onda bi to i moglo kako si rekao,ali kad pojedinačno učiš pitanja,bogami treba dosta,dosta više.

I kolegice Emina Edin-obligacije se mogu položiti ako se nauče dobro naravno,ali kod njega ti je takva situacija da i kad nekad naučiš dobro,možes pasti.Ako ne znas konkretno odgovarati na pitanja koja su ti postavljena,to svo svoje zanje možes baciti u vodu i čekati naredni rok.Zato-bitno je naučiti,ali mnogo bitnije je znati odgovoriti dobro na pitanje koje ti je postavljeno
Harvester_of_Sorrow
Posts: 364
Joined: 04 Feb 2010, 14:48

Kolega, da vam pojasnim neke stvari.
Kao što ste mogli pročitati pitanje kolegice za savjet koliko vremenski treba da se spremi ovaj ispit... Ja sam dao primjer iz svog ličnog iskustva i naveo sam dole 20+ dana kao okvir u kome sam ga spremio.
Moja greška je u tome što sam zaboravio da je gradivo sada prošireno naknadom štete iz veće knjige jer kad sam ja polagao toga nije bilo, stoga se slažem da bi na ovo moje trbalo dodati još par dana.
Međutim ono što mi je zasmetalo je način na koji vi odgovarate na postove sa kojima se ne slažete...
Možda vi imate drugačija iskustva sa spremanjem ovog ispita, ili sa bilo kojim drugim stvarima sa kojima se ne slažete sa nekim članom BHP. Ja vam sigurno prvi ne bi pisao "kakva ti je to priča" na neko vaše lično iskustvo u vezi spremanja ispita, jer nisam kompetentan da ispitujem koliko drugima treba da spreme neki ispit, nego da podijelim svoje (možda različito) iskustvo bez omalovažavanja tuđeg.
Zato vas za ubuduće molim da malo pripazite na te stvari čisto radi solidarnosti, jer vjerujem da ni vi ne bi voljeli da vam neko govori nešto tipa:  citiram vas: "I kolegice Emina Edin-obligacije se mogu položiti ako se nauče dobro naravno,ali kod njega ti je takva situacija da i kad nekad naučiš dobro,možes pasti"- ida onda doda: eif to? :D
nazz
Posts: 68
Joined: 20 Jul 2011, 22:40

I kolege,sta vi kazete za pitanja,kolika je moguca prolaznost njih nauciti ono bas bas dobro :)  :) 
Post Reply

Return to “III godina”